Uzlaştırma kurulu kararı sonrasında uzmaşmazlık metni imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2009 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet ile memur sendikalarının toplu görüşmeleri uzlaşmazlıkla sonuçlandı

Kamu İşveren Kurulu ile memur konferedasyonları, Uzlaştırma Kurulu kararları üzerinde uzlaşamadı.

Kamu İşveren Kurulu, Uzlaştırma Kurulu kararlarını benimsemezken, konferedasyonlar adına toplantıları yürüten Memursen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise kurulun kararlarının dikkate alınmasını istedi. Hükümet adına görüşmeleri yürüten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın memura daha fazla zam veremeyeceklerini bildirmesine memurlar adına görüş belirten Gündoğdu, buna karşı çıkarak kurulun kararlarının dikkate alınmasını istedi.

Uzlaştırma Kurulu kararları üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Kamu İşveren Kurulu ile Memur Konferadasyonları arasında uzmaşmazlık metni imzalandı. Toplantı sonrası Gündoğdu, kamu işveren kurulunun kendilerine dayatmada bulunduğunu kaydederek, ''Memur rica etme konumunda bırakılıyor. Aslında masada değil yasada sorun var. Masada var olabilmek için Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Hakkı'nın elde edilmesi gerekiyor.'' diye konuştu.

Uzlaştırma Kurulu kararları üzerinde uzlaşma sağlanamamasıyla birlikte hükümet ile yetkili memur sendikaları arasında yaklaşık bir aydır yürütülen toplu görüşmelerde son bulmuş oldu.

Memurlara ne kadar zam yapılacağı ise önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda karara bağlanacak.

Memur-Sen: "Maaşlarla ilgili ümidimiz, bugünkü toplantıyla bitti"

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili ümitlerinin Kamu İşveren Kurulu ile yaptıkları toplantıyla bittiğini" söyledi.

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşme süreci tamamlandı.

Başbakanlık Merkez Bina'da Uzlaştırma Kurulu kararının değerlendirildiği toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, toplantıda "tutanak dayatmasıyla" karşılaştıklarını belirtti.

Toplantı tutanağının, "Önceden tek taraflı hazırlanarak" önlerine getirildiğini ifade eden Gündoğdu, "Tutanakta konfederasyonların taleplerine yer verilmediğini, toplantıda olmayan şeylerin tutanağa olmuş gibi yazıldığını" öne sürdü.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, maaş zammı konusunda "Yeni bir teklif veremeyeceklerini" ifade ettiğini aktaran Gündoğdu, Kamu İşveren Kurulu'nun "Yasanın ruhuna aykırı hareket ettiğini" savundu.

Gündoğdu, "Masaya 'vermeme moduyla' gelinmesi, tutanağın tek taraflı hazırlanmasına yol açmıştır" dedi.

Bundan sonraki süreçte, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve Anayasa'nın, alınterini ve emeği koruyan bir yapıya kavuşturulması için çalışacaklarını söyleyen Gündoğdu, artık sözün bittiğini, bundan sonra önlerindeki engelleri kaldırmanın mücadelesini vereceklerini anlattı.

Bir soru üzerine Gündoğdu, yasal sürecin bittiğini, bundan sonra "B planını" hayata geçireceklerini söyledi. Gündoğdu, "Maaşlarla ilgili ümidimiz, bugünkü toplantıyla bitmiştir. Yetkili kurullarımızda alacağımız kararlar doğrultusunda, başta toplu sözleşme talebimizi hayata geçirmek olmak üzere diğer konulardaki kararlılığımızı kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.


Memur Zammı İçin Son Randevu

- Kamu İşveren Kurulu ile memur konfederasyonları, Uzlaştırma Kurulunun memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zamma ilişkin önerisini değerlendirmek üzere son kez bir araya geldi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen heyetleri ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Uzlaştırma Kurulunun verdiği kararla, konfederasyonların taleplerinin haklılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Toplantı için kendilerine davet geldiği bir süreçte, Bakan Yazıcı'nın "Artıracak bir şey yok" açıklamasının sağlıklı olmadığını dile getiren Gündoğdu, bir kuruşluk bile bir artış yapılmayacaksa görüşmenin bir dakika süreceğini ve sadece yasal gerekliliğin yerine getirilmiş olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber