Müracaat ettikleri işi beğenmediler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2009 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Oltu'da Çevre ve Orman Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmaları için 30 kişinin alınacağı işe müracaat eden 175 kişi, çalışma koşullarını öğrenince iş başvuru kayıtlarını yaptırmaktan vazgeçti.

Alınan bilgiye göre, Türkiye İş Kurumu ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında ağaçlandırma çalışmaları işi için müracaatın beklenenin üzerinde olması nedeniyle işe gireceklerin kurayla belirlenmesi planlandı.

Ancak Oltu Orman İşletme Müdürlüğüne kura çekimi için gelen adaylar, çalışma koşullarını ve geçici olarak istihdam edileceklerini öğrenince alanı terk etti.

İş müracaatında bulunanlardan yalnızca 10 aday, 30 kişinin alınacağı iş için başvuru kaydını yaptırdı.

Oltu Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, yaptığı açıklamada, 2 ay süreyle ağaçlandırma çalışmalarında görev verilmesi için 30 kişiyi işe almayı planladıklarını, ancak sürekli istihdam olmadığı için müracaatta bulunanların vazgeçerek kayıtlarını yaptırmadığını söyledi.

Güner, ''Gönül ister ki bu süre 2 ay değil, 12 ay, hatta sürekli olsun. Ancak bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bu proje bir de şunu gösterdi ki gerçekten mağdur ihtiyaç sahipleri şartları her ne kadar zor gözükse de bu işe girmek istiyor. Kursiyerlerin bu tutumu bundan sonraki zamanlarda kendilerine büyük katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber