Akfırat Belediyesi'ndeki 7 milyonluk yolsuzluğa 19 gözaltı daha

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 11:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Akfırat Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin gerçekleştirilen ikinci operasyonda 19 kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların alınmamış malı alınmış gibi gösterip belediyeyi 7 milyon TL zarara uğrattıkları tespit edilirken, örgüt üyesi 10 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü, 8 kişinin de cezaevinde olduğu öğrenildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın "rüşvet, irtikap, zimmet, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozma, mühürde sahtecilik, vergi kaçakçılığı, yağma, görevi kötüye kullanmak, iftira, tehdit, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ihaleye fesat karıştırmak, hırsızlık ve mala zarar verme" gibi suçlara ilişkin geçtiğimiz yıl Akfırat Belediyesi'ne yönelik düzenlediği operasyona devam edildi. Liderliğini Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın yaptığı suç örgütüne yönelik geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonda 48 şüpheli gözaltına alınmış, aralarında Hilmi Yıldız ve oğlunun da bulunduğu 30 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bu operasyonun devamında ise jandarma ekipleri müfettişler ile koordineli şekilde takip ve tespitlere devam etti. Yapılan araştırmalar sonucu herhangi bir mal ve hizmet satın alınmadığı halde temin edilen sahte faturalar karşılığında mal ve hizmet alınmış gibi gösterilerek belediye bütçesinden yaklaşık 7 milyon TL zimmete geçirildiği tespit edildi.

Şüphelilerin sahte fatura kullandıkları belirlenirken, "resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlarını işledikleri ortaya çıktı. ardından harekete geçen jandarma ekipleri, örgüt üyesi 29 kişinin yakalanması için 28 farklı adrese 8 Eylül Salı günü operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin de bulunduğu 19 kişi yakalandı. 10 kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor. Örgüt üyesi 8 kişinin ise cezaevinde tutuklu bulundukları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet 9 mm. tabanca, bu tabancalara ait 4 adet şarjör, 415 adet 9 mm. mermi, çok sayıda muhtelif ihale evrakları, çeşitli hesaplara ait hesap ekstresi, çok sayıda Akfırat Belediyesi adına kesilmiş fatura, 1 adet kaşe, banka hesap cüzdanları, kullanılmış çek dip koçanları, çok sayıda doküman ve muhtelif sözleşmeler ele geçirilirken, örgüt üyesi S.A'nın evinde ve iş yerinde ise sözde PKK terör örgütü ve yurtsever gençlik bayrağı ile çok sayıda yasak yayın ve doküman bulundu.

Yakalanan 19 kişi adliyeye sevk edilirken, tutuklu 8 zanlı hakkında da işlem başlatıldı. ERHAN YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber