Hastanenin musluklarını çaldılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde 2007 yılında tamamlanan ancak projesindeki yanlışlıklar nedeniyle atıl durumda bekleyen 50 yataklı hastanenin muslukları ve bakır boruları çalındı. Olayla ilgili Ömer Sağıroğlu gözaltına alınırken, firar eden kuzeni Nurettin Ölmez'in de arandığı öğrenildi.

Dalaman ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Hürriyet Mahallesi Söğütlüyurt mevkiinde yer alan, hiçbir güvenlik görevlisi ve nöbetçisi bulunmayan hastanedeki hırsızlık dün sabah saatlerinde bölgede devriye gezen polis ekiplerince fark edildi. İki yıldan bu yana atıl durumda bekleyen 50 yataklı hastanenin muslukları ile oksijen sistemine ait bakır borularının söküldüğü saptandı.

Polisin soruşturması sonucunda, şüpheli 25 yaşındaki Ömer Sağıroğlu'nun evine baskın yapıldı. Evdeki aramada, hastaneden çalındığı belirlenen bakır borular ve musluklar ele geçirildi. Ömer Sağıroğlu gözaltına alınırken, polis, hırsızlığı birlikte yaptıkları öğrenilen kuzeni 30 yaşındaki Nurettin Ölmez'in peşine düştü. Ömer Sağıroğlu ve Nurettin Ölmez'in çaldıkları musluklardan bir kısmını 100 TL'ye, bakır borulardan 65 kilogramını da 390 TL'ye hurdacı A.P.'ye sattığı ileri sürüldü. Gözaltına alınan A.P. verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, hırsızlık nedeniyle hastanede oluşan maddi hasarın 50 bin TL'yi bulduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber