Mide kanseri üzerinde çalışan doçente 'denek olmak istiyoruz' mesajı yağıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Eylül 2009 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Mide kanserinin tedavisiyle ilgili fareler üzerinde yaptığı çalışmalar ABD'nin ünlü bilim dergisi ?International Journal Of Canser'de yayımlanan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Halis Süleyman, hastalara umut oldu. Adrenalin düşürülerek gerçekleştirilen tedaviyi klinik aşamasına getiren Doç. Dr. Halis Süleyman'a, yurtdışından ve yurtiçinden ?Denek olmak istiyoruz? diye mesaj yağıyor.

Çalışmalarının çok büyük yankı uyandırdığını söyleyen Doç. Dr. Süleyman, şunları anlattı: ?Mide kanserini yok etmek için yıllarca gece-gündüz demeden çalıştık. Türkiye ve yurtdışından her gün yüzlerce mesaj ve telefon alıyorum. Cep telefonum iki pili günlük konuşmalara yetmiyor. Umutlarını kaybetmek üzere olan hastalar, gönüllü denek olmak istiyor. Kapımın önünde yatmak isteyen, yalvaranların sayısı çok fazla. Ancak bizim bu aşamada yapacağımız hiçbir şey yok. Sıra şimdi Sağlık Bakanlığı'nda. Yasal işlemler tamamlandıktan sonra Erzurum'da kanser hastaları için bir klinik açılırsa, bir tıp doktoru olarak ben de görev almak istiyorum. O zaman Erzurum'un yazgısı kanser turizmiyle değişir.?

Patent için yardım

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise uluslararası patent alımında üniversitenin katkı sağlayacağını bildiren Prof. Dr. Koçak, kanserle ilgili çalışmanın halka yansıması için gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Doç. Dr. Halis Süleyman'a denek olmak için mesaj gönderenler arasında İsviçre, Mısır ve Azerbaycan yurttaşları da var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber