Resmi araçlara LPG takıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2009 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akaryakıta art arda gelen zamlar, resmi kurumlara ait araçlara da LPG taktırıyor.

Konya'da faaliyet gösteren, ülke genelinde 450 bayiye sahip olan ve Türkiye'de her yüz araçtan 75'inin otogaz dönüşümünü yaptığı belirtilen Atiker firması, ilk kez resmi araca otogaz sistemi montajladı.

Mardin Valiliği ile yapılan görüşmelerin ardından, İl Sağlık Müdürlüğüne ait 6 araçta LPG dönüşümü yapıldı. Müdürlüğe ait 6 araca da bu hafta içinde LPG sistemi takılacağı öğrenildi.

Atiker Otogaz Sistemleri Şirketi Genel Müdürü Ömer Atiker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde LPG'li araç sayısında önemli bir artış yaşandığını ifade etti.

Ömer Atiker, benzine göre yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlaması nedeniyle son yıllarda birçok araç sahibinin lüks otomobillerine bile LPG sistemi taktırdığını belirterek, resmi kurumların da LPG'ye yönelmeye başladığını ifade etti.

Mardin'de faaliyet gösteren bir bayilerinin, Mardin Valiliği ile yaptığı görüşmeler sonucunda ilk kez resmi araçlara LPG sistemi taktığını anlatan Atiker, ?Şimdilik Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 6 araca LPG sistemi taktık. Müdürlüğe ait 6 araçta daha LPG sistemi takılacak. Mardin Valisine de bu çevreye ve tasarrufa duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum? dedi. Atiker, bu uygulamanın diğer resmi kurumlara da örnek teşkil edeceğini, artık standartlara uygun takılan ve ruhsata işlenen LPG sisteminin güvenlik açısından hiç bir riski kalmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber