Kontörlü hatlar için de ayrıntılı fatura dönemi başlıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cep telefonlarında kontörlü dönem sonu eriyor. Bundan böyle faturasız hat sahibi (kontörlü) aboneler, 100 kontör yerine 100 dakika satın alacak. Karmaşık tarifeler sebebiyle kafası karışan tüketici, artık ödediği para karşılığında kaç dakika konuştuğunu net olarak öğrenebilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun üzerinde çalıştığı yeni düzenlemenin 6 ay içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor. BTK'nın bir başka çalışmasıyla da kontörlü hat sahipleri, operatörlerden kiminle ne zaman ve ne kadar süreyle konuştuklarını gösteren fatura detayı isteyebilecek. Mevcut durumda, kontörlü hat aboneleri, 'ne zaman, kiminle ve ne kadar süreyle' konuştuklarını ayrıntılı fatura gelmediği için bilemiyor. BTK'nın böyle bir çalışma başlatmasında, kontörlü hat sahiplerinden gelen yoğun şikayetler etkili oldu. Ön ödemeli kart sahipleri, hak ettikleri süreden daha az konuştuklarını öne sürüyordu. Söz konusu şikayetleri ortadan kaldırmayı planlayan Kurum, bunun üzerine görüşme trafiğini daha saydam hale getirecek ayrıntılı fatura uygulaması başlatmaya karar verdi.

Bu telefonun enerjisi güneşten

Görüntülü konuşma ve hızlı internet imkanı sunan 3G uyumlu telefonlar hızla yayılırken güneş enerjisiyle çalışan cep telefonları da piyasaya girmeye hazırlanıyor. Çinli teknoloji devi T-Tech, Sirocco Gold adı verilen telefonu ile şarjı sorun olmaktan çıkardı. Yeni cihaz, enerjisini güneşten alıyor. Büyük ilgi gören telefon, ekim ayından itibaren Birtek İletişim aracılığıyla Türkiye'de de satışa sunulacak. Sirocco Gold, güneş ışığından depoladığı enerjiyi 5 gün boyunca saklayabiliyor. Cihaz, ampul ve gün ışığıyla da şarj oluyor. Yeni telefon 690 liradan satışa sunulacak. T-Tech'in Türkiye Temsilcisi Birtek İletişim Sistemleri Genel Müdürü Necdet Aydın, sınırlı sayıda üretilen telefonun sektörde büyük ses getirmesini beklediklerini söyledi. ŞABAN GÜNDÜZ

SELİM KUVEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber