3.8 milyarlık cezayı kesen müfettişler eve otobüsle döndü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan Grubu'na 3.8 milyarlık cezayı kesen 5 kişilik ekipte maaşlar 1.7 bin liradan başlıyor. Çoğunun şahsi aracı yok, eve otobüsle gidiyorlar

EKO ANKARA

HÜSEYİN ÖZAY

Maliye kontrolörleri tarafından Doğan Grubu'na kesilen 3.8 milyar liralık ceza geçtiğimiz hafta ekonominin gündemini belirledi. Ceza ile ilgili çok şey yazıldı ve konuşuldu. Özellikle grup temsilcilerinin, cezanın hükümetin grubu baskı altına almak için kestirdiği yönündeki iddiaları, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Oysa cezanın kesilme süreci ve kesenlerin, hükümetle hiçbir ilgisi bulunmuyor. İşte cezanın ve cezayı yazanların kısa hikayesi:

3.8 milyar liralık rekor ceza, toplam beş kişilik komisyon tarafından kesildi. Ekip ikisi stajyer, ikisi düz bir de baş kontrolörden oluşuyor. Söz konusu ekip İstanbul Kontrolörler Grup Başkanlığı'nda görev yapıyor. Kontrolörlerin aldığı ücretler 1.7 bin lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. Ekipte yer alan kontrolörlerin bazılarının şahsi araçları bile yok. Bazı geceler evlerine dolmuş ya da otobüsle dönüyorlar. Ekipte yer alan kontrolörler, hisse satışı ile ilgili inceleme yaparken de en çok grup içinden gelen ihbar ve bilgilerden faydalandı. Dolaysıyla, incelemeleri Başbakan'ın veya bakanların talimatı değil, grup içindeki köstebeklerin verdiği bilgi ve belgeler şekillendirdi. Bakanın, hatta Maliye'nin üst düzey bürokratlarının cezalardan, raporlar tamamlandıktan sonra haberi oldu. Bu nedenle, cezalar siyasi baskı ile değil, vergi yasalarının baskısı ile verildi. İncelemeler sırasında, birçok grup temsilcisi ile görüşen ve birçok yetkilinin ifadesini alan kontrolörlerin yorumu ise şöyle: ?Bize kimse dokunamaz anlayışı gruba 3.8 milyar liraya mal oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber