14 Eyül 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- Moldova Büyükelçisi Sergiu Stati ile Sudan Büyükelçisi Omer Hidar Abu Zaid, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı güven mektubu sunacak.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te, İran Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Gürsel Eser'i ayrı ayrı kabul edecek.

- Şahin, TBMM'de milletvekilleri ile iftar yemeğinde bir araya gelecek.

4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından genel merkezde yabancı ülkelerin büyükelçilerine verilecek iftar yemeğine katılacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda, toplam 15 bin 800 öğretmenin atanması dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

6- İlköğretim Haftası kutlanıyor.

- Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Ankara Yenimahalle'de Göktürk İlköğretim Okulu'ndaki etkinliğe katılacak.

- Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, "Tasavvuf Müziği Açık Hava Konseri"ne katılacak.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Brüksel'e gidecek.

- Talat, Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margot Wallström ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile görüşecek.

9- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin Sivas İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katılacak.

10- Norveç'te parlamento seçimleri yapılıyor.

11- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun 18 Eylüle kadar sürecek genel kurul toplantıları Viyana'da başlıyor.

12- İzmir Ticaret Odası tarafından "Varlık Barışında Son Durum ve Son Günler" konulu toplantı düzenlenecek.

13- Gürcistan'da gemisine el konulan iş adamı Reha Üçüncüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyecek.

14- Emek sabır ve hayal gücünü birleştiren türk el sanatları...

-Çukurova'da anneler kızlarının evlerini süslemek, yeni gelinler ise duygularını anlatmak için boncuk oyası işliyor

-Mersin'de yörüklerden gelen kilim dokumacılığı ve kızların çeyiz sandığını süsleyen iğne oyaları dikkati çekiyor

-Antalya'da ipinde kök boya kullanılan döşemealtı halıları, renkleri zaman içinde çökme yapınca kendiliğinden kabartma tabloya dönüşüyor

15- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan: "Bankalar faizleri indirmeleri gerektiği yerlere henüz indirmediler."

- "Kamu bankaları özellikle bu dönemde (kar edeceğim) diye çaba sarf etmemeli. Sanayiciyi mutlaka desteklemeye devam etmeleri lazım."

16- Bayramda 4 milyon kişi otobüsle yolculuk yapacak.

- Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala şehirler arası yolcu taşıyan otobüslerde doluluk oranlarının yüzde 70'lere ulaştığı bildirildi.

- Ramazan Bayramı döneminde günde yaklaşık 17 bin otobüsün yola çıkacağı ve toplamda 4 milyon civarında yolcuyu taşıyacağı belirtildi.

- Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Rüştü Terzi:

-"Vatandaşların korsan taşımacılık yapan otobüslere itibar etmemelerini istiyoruz."

17- 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde Polonya'da 2. Tur (F) Grubu'nda 2. maçında Türkiye, Sırbistan ile karşılaşacak.

18- Bank Asya 1. Lig'de 4. haftanın son maçında İzmit'te Kocaelispor ile Adanaspor karşı karşıya gelecek.

19- Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile yapacakları maçla ilgili BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş, Manchester United maçının hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulacak antrenmanla tamamlayacak.

20- Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Beşiktaş maçıyla ilgili BJK İnönü Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Manchester United, Beşiktaş ile yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçının hazırlıklarını BJK İnönü Stadı'nda yapacağı, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulacak antrenmanla tamamlayacak.

21- ITF Mens Circuit Uluslararası Future Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı, Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı Levent Gökçe ve milli tenisçi Marsel İlhan'ın da katılımıyla Yeşilyurt Kulübü'nde yapılacak.

22- Beşiktaş, Avrupa kupalarında 131. maçına çıkıyor.

- UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki ilk maçında yarın İstanbul'da İngiliz devi Manchester United ile karşılaşacak siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında şimdiye dek yaptığı maçlarda 43 galibiyet, 27 beraberlik alırken, 60 kez de rakiplerine yenildi.

- "Kara Kartallar", Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 153 kez havalandırırken, kalesinde ise 199 gol gördü.

- Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile Bosna-Hersek ekibi Saraybosna karşısında elde ederken, en farklı skorlu yenilgiyi ise İngiliz ekibi Liverpool'dan 8-0'lık sonuçla aldı.

- Siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarında en golcü ismi 14 golle Oktay Derelioğlu.

23- Beşiktaş 5. kez "Devler Ligi" sahnesinde.

- Siyah-beyazlılar, daha önce 4 kez mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, gruplarını 2 kez üçüncü, 2 kez de dördüncü sırada tamamlarken, 2. tura yükselemedi.

- "Kara Kartallar", UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 sezonda yaptığı toplam 24 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik, 15 yenilgi alırken, toplam 19 gol atıp, 48 gol yedi.

- Beşiktaş, daha önceki 4 UEFA Şampiyonlar Ligi deneyiminde en başarılı dönemini, Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu yönetiminde yaşadı.

- "Devler Ligi"nde en farklı skorlu galibiyetini 3-0 ile Barcelona'dan alan siyah-beyazlılar, en ağır yenilgiyi ise 8-0 ile Liverpool karşısında yaşadı.

24- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları.

- Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan "Devler Ligi"ne Türkiye'den şimdiye dek sadece Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş katılabildi.

- Galatasaray 10, Fenerbahçe 6, Beşiktaş da 4 kez daha önce bu büyük organizasyonda yer aldı.

- Türk takımları UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları toplam 138 maçta 37 galibiyet, 27 beraberlik alırken, 74 kez de rakiplerine yenildi.

- Türk ekiplerinin toplam 134 golüne, rakipleri 232 golle yanıt verdi.

- "Devler Ligi"nde Galatasaray 74, Fenerbahçe 40, Beşiktaş ise 24 maç yaptı.

- Galatasaray ve Fenerbahçe, organizasyonda çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlarının başında maç başına en yüksek puanı Zico, en düşüğü ise Mustafa Denizli aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber