Uzman çavuş hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VATANİ görevini yaptığı Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda topladığı otları ateşe verirken yanarak yaralanan er Cüneyt İlgün'ün ailesi, olayda ihmali olduğu öne sürülen Uzman Çavuş C.A. hakkında Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

19 Ağustos'ta er Cüneyt İlgün, arkadaşı er Osman Boran'la ot toplarken iddiaya göre Uzman Çavuş C.A. topladıkları kuru otu yanan kuyuya atmalarını istedi. Kamyonun fazla yanaşması üzerine kuyuya düşerek yanan erler, arkadaşları sayesinde kurtarılarak Şanlıurfa Devlet ardından Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Yanık tedavisi gören er İlgün, 3 Eylül'de taburcu oldu ve bir ay hava değişimi için memleketine gönderildi.

Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne bağlı Güllüce Köyü'nde oturan 3 aylık asker Cüneyt İlgün'ün babası Vahyettin İlgün, oğlunun yanmasıyla ilgili olarak televizyon ve gazetelerde çıkan haberlerden rahatsız olduğunu bildirdi. Vahyettin İlgün, ?Oğlumu davullu zurnalı halaylarla askere gönderdim. Başına gelen olaydan haberdar olmadım. Yoksa bir şeyler mi saklanmak isteniyor? Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdik. Sorumluların derhal bulunup cezalandırılmasını istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber