Memur-Sen'den hükümete zam çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki fırsatın henüz kaçırılmadığını belirterek, "Henüz vakit var. Hiç değilse Uzlaştırma Kurulu kararlarını dikkate alın" dedi.

Gündoğdu, Memur-Sen'in geleneksel iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 'Balıkçı Fevzi Hoca Lokantası'nda gerçekleşen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Gündoğdu, toplu görüşme sürecindeki yoğun çalışmalarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Toplu görüşme sürecini değerlendiren Gündoğdu, yüzdelik zam, ek ödeme, eş yardımı ile toplu sözleşme ve grev hakkının dışında toplam 42 konuda hükümetle anlaşma sağlandığını söyledi. Gündoğdu anlaşma sağlanamayan konuları Uzlaştırma

Kurulu'na götürdüklerini ve kurulun da taleplerini teyit eden karar verdiğini belirterek, toplu görüşmelerden sonuç alınamamasını 'masanın sorunlu oluşuna ve kamu işveren kurulunun beceriksizliğine' bağladı. Kamu kaynaklarının, basında yer alan 7.5 milyar dolarlık füze alımı gibi projelere aktarılmasına da tepki gösteren Gündoğdu, "Biz güvenlik eksenli değil, özgürlükçü ve kalkınma eksenli büyüme istiyoruz" dedi.

Memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki fırsatın henüz kaçırılmadığını vurgulayan Gündoğdu, hükümete çağrıda bulunarak, "Henüz vakit var. Hiç değilse Uzlaştırma Kurulu kararlarını dikkate alın" diye konuştu.

Gündoğdu, memur maaşlarına yapılacak zam konusu netleşinceye kadar, memurlara müjdeli bir haber verebilmek için çalışacaklarını kaydetti. Gündoğdu ayrıca, 12 Eylül Anayasası'nın artık bu ülkeyi yönetemediğini savunarak sivil, özgürlükçü ve çalışanların alın terini koruyan yeni bir anayasa talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber