Okullarda kitap okuma saatleri olacak

Haber Giriş : 15 Ocak 2005 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, karne dağıtım töreni için Ankara'nın gecekondu mahallelerinden Çinçin'i tercih etti. Çocuklarla bol bol şakalaşan Bakan, velileri de ?Karnesi zayıf olan çocukları azarlamayın.' diye uyardı. Çelik, yeni dönemde öğrencilerle birlikte okullarda herkesin kitap okuyacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin karnelerindeki başarılarından dolayı kutlanmasını, başarısız çocukların ise kesinlikle cezalandırılmamasını istedi. Çelik, bütün okullarda belli gün ve saatlerde tüm okul personelinin katılacağı okuma saatleri olacağını açıkladı.

Karne notlarının sadece çocukların değil aynı zamanda okul müdürünün, öğretmenlerin ve velilerin de başarısızlığı ve başarısını gösterdiğini vurgulayan Çelik, ?Başarıyı veya başarısızlığı sadece çocuklarımıza mal etmek doğru değil. Burada sorumluluk varsa hepimize aittir. Dolayısıyla çocuklarımızı karnelerindeki başarıdan dolayı kutlayalım, ödüllendirelim; ama başarısız olan çocuklarımızı uyaralım, onlara gerekli nasihatte bulunalım; ama kesinlikle cezalandırma yoluna gitmeyelim.? dedi.

Kitap okuma konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla yeni bir proje başlatacaklarını açıklayan Çelik, okullarda belli gün ve saatlerde bütün okul personelinin, öğretmenin, öğrencinin birlikte aynı zamanda kitap okuyacağını anlattı.

?Birlikte Okuyalım' kampanyasıyla bunun gerçekleştirileceğini belirten Çelik, ?Türkiye çapında her okulumuzda bunu yaygınlaştıracağız. Biz artık kitapla daha çok haşır neşir bir millet olmak zorundayız.'' diye konuştu.

Okullarda kutlanan ?belirli gün ve haftalar'' konusunda da yeni bir düzenleme yaptıklarını hatırlatan Çelik, Dünya Kooperatifçilik Günü, Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü, NATO Günü ve Avrupa Günü kutlamalarının kaldırıldığını açıkladı. Zeytinburnu'ndaki Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu'nda karne törenine katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarıyıl tatilini bir hafta öne almasının çok isabetli bir karar olduğunu söyledi. Konuşmasında özellikle anne ve babalara seslenen Balıbey, karnesinde zayıf olan öğrencilerin velilerine ?çocuğunuzu azarlamayın' uyarısında bulundu. Medyada, ?karnesi zayıf diye evden kaçtı, intihar etti' gibi haberleri okumak istemediğini belirten Balıbey, ?Zayıf ders, kötü karne telafi edilebilir; ama kaybedilen bir çocuk telafi edilemez.? dedi.

Balıbey'in ?Öğretmenlerimiz yarıyıl tatili için çok ödev vermemeli, zaten öğrencileri bu ödevlerini son güne bırakıyorlar.' cümlesi velilerden alkış aldı. Balıbey, hem okul hem de kapalı spor salonu yaptırarak karne töreninin içerde yapılmasını sağlayan hayırsever işadamı Haluk Ündeğer'e de teşekkür etti. Halkoyunları gösterisi ve il çapındaki çeşitli yarışmalarda birincilik kazanan öğrencilere hediyelerin takdim edilmesinin ardından birinci sınıf öğrencilerine protokol heyeti üyeleri karne dağıttı.

Ömer Balıbey daha sonra beraberindeki heyetle birlikte sınıflara da giderek karne verdi. Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu öğrencilerinden Rıfat Üskül (11), yarıyıl tatilinin bir kısmında kitap okuyacağını, kalan kısmını dinlenerek geçireceğini söyledi. Öğrencilerden Anıl Kalkan (11), derslerini daha iyi hale getirmek için tatilden yararlanacağını söyledi. 5-C sınıfı öğrencilerinden Nihal Muslu (10), tatilin bir hafta erken başlayacağını okula gelince öğrendiğini belirterek çok şaşırdığını belirtti. Muslu, karnesindeki notların çok iyi olduğunu söyleyerek, karne tatilinde kitap okuyacağını, bayramda ise büyüklerini ziyaret edip ellerini öpeceğini anlattı.

Başarısız öğrencileri cezalandırmayın

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2004-2005 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla, gecekondu bölgelerinden Altındağ Çinçin'deki Çalışkanlar İlköğretim Okulu'nda karne törenine katıldı.

Çelik, öğrencilere Nutuk, Fotoğraflarla Atatürk ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli kitabını dağıttı. Bu kitaplarla birlikte kitap ayracı da sunan Çelik, tatillerde öğrencilerden mutlaka kitap okumalarını istedi. Çelik, daha sonra 1. sınıf öğrencilerine birer hikaye kitabı ile birlikte karnelerini verdi. Bakan Çelik, törende velilere önemli uyarılarda bulundu ve ?Başarılı öğrencileri ödüllendirin; fakat başarısız çocuklarınızı kesinlikle cezalandırmayın.? diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber