Öğrenciler, internet kafe ve kırtasiyelerde zayıfları düzelttiler

Haber Giriş : 15 Ocak 2005 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadılar. Dersleri zayıf olanlar ise internet cafe ve kırtasiyecilere akın ederek, zayıfları düzelttiler(!). Nedeni tabi ki dayak korkusu!

7'nci sınıf öğrencisi M. D. görüntülendiğini farketmesine rağmen babasından dayak yememek için 7 zayıfını daksille düzelterek iyi not verdi. İşte babalarından korkan çocukların zor durumları.

Şanlıurfa'da öğrenciler babalarından dayak yememek için zayıf olan derslerini çeşitli yollarla düzeltiyorlar. Kimi öğrenci kırtasiyelerde fotokopi çekerek yeni notlar yazıyor karnelerine, kimisi de zayıf olan derslerini daksille düzeltiyor. M. P. ilköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi M. D. ise babasından dayak yememek için daksille zayıf olan notlarını tek tek düzeltti. M.D. babasından çok korktuğunu ve akşam evde babasından dayak yememek için bu yola başvurduğunu söyledi. Demir "7 tane zayıf olan dersim var. Babamdan dayak yememek için bende diğer arkadaşlarım gibi notlarımı düzetliyorum. 7 tane zayıf olan dersimi düzeltim. Yoksa akşam dayak yerdim" diye konuştu.

Karnelerini nasıl düzelttiğini en ince ayrıntısına kadar anlatan küçük öğrenci gibi diğer arkadaşları da onun yöntemi ile derslerini düzelttiklerini söylediler. Gerçi yeni neslin bu kadar sahtekarlığı erken yaşta öğrenmesi ciddi bir porblem ama psikologların bütün uyarılarına rağmen çocukların hala aileden dayak yeme korkusu taşıması da sorgulanması gereken ciddi bir olgu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber