Büyük bedeni 'tıklayarak' alıp kargo ücreti de ödemeyecekler

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 20 milyon kişinin 'büyük beden' olduğunu belirten Sumak XL Fashion Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tatlısumak 'Talep çok, mağaza açma imkanı da sınırlı olunca internetten de satışa başladık. Türkiye'nin ne tarafına olursa olsun siparişlerden kargo ücreti almayacağız' dedi

BÜYÜK beden kadınların 'Ne giyeceğim?' derdine son veren Sumak, yoğun talep gelen ancak şimdilik mağaza açmayı düşünmediği Van, Erzurum ve Adana gibi illerdeki potansiyel müşterilerine ulaşmak için sanal mağaza kurdu. Türkiye'de 20 milyon kişinin 'büyük beden' sınıfına girdiğini hatırlatan ve bu nedenle potansiyelin büyük olduğunu vurgulayan Sumak XL Fashion Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tatlısumak, 'Sanal mağazamızda, Türkiye'nin neresinden sipariş gelirse gelsin kargo ücreti almayacağız' dedi. 30-65 yaş arası, 44-54 beden B plus gruba hitap ettiklerini belirten Tatlısumak, 'Türkiye'nin her yerinden talep geliyor. Ama her noktada mağaza açmamız mümkün değil. Bu yüzden biz de sanal mağazamızı kurduk' diye konuştu.

EN ÇOK SUADİYE'DE SATIYOR

Türkiye'deki hazır giyim pazarının yüzde 28'ini büyük bedenin oluşturduğunu hatırlatan Tatlısumak, 'Ne yazık ki İtalya'daki tüketim Türkiye'nin 8 katı. Daha gideceğimiz çok yol var' diye konuştu. Sumak XL Fashion'ın Balıkesir, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Silivri, Osmanbey ve Suadiye'de olmak üzere toplam 7 mağazasının olduğunu hatırlatan Tatlısumak, 'Her yıl 2 mağaza açmayı hedefliyoruz. 2010 için hedefimiz Bursa ve İzmir' dedi. En çok satışın ise Suadiye mağazasında yapıldığını hatırlatan Tatlısumak, şöyle devam etti: 'Osmanbey mağazamızdan ortalama 3 parça ürün alınırken, Suadiye mağazasında ise bu rakam 6-7'ye çıkıyor. Bu da her seferinde yaklaşık 700-750 TL'lik bir alışveriş demek. Mağazaya giren sayısı az olmasına rağmen, alışveriş miktarı çok. Bu da tüketicinin ne istediğini bildiğini gösteriyor.'

Öte yandan üretimlerinin yarısını ihraç ettiklerini hatırlatan Ali Rıza Tatlısumak, 'Rusya başta olmak üzere, Ukrayna, Kazakistan, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fas, Tunus ve Cezayir'e yılda 1.5 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz' diye konuştu. Türkiye'de büyük beden tüketicilerin özellikle üst giyimi renkli, alt giyimi ise düz renklerden seçtiğini anlatan Tatlısumak, 'Burada büyük beden mor renkte pantolon satmanız zor ama Rusya'da çok kolay' dedi.

Kızım 36 beden ama diyette!

TÜM dünyada artan obezitiye rağmen yapılan 'sıfır beden' propagandasını hatırlattığımız Ali Rıza Tatlısumak, '15 yaşında kızım var. 36 beden ama bu yaşında perhiz yapıyor, ekmek yemiyor. Anlamıyorum bir türlü' dedi. Oysa büyük beden kadınların kendinden çok daha emin ve mutlu olduğunu hatırlatan Tatlısumak, '36-40 bedenler kilosunu daha çok takıyor. 44 bedenden sonra baktığınızda, aslında gayet mutlular ve kilolarını hiç de önemsemiyorlar' diye konuştu.

Aylin LÖLE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber