19 Eylül 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa'nın başkenti Paris'te, "Türkiye Mevsimi" çerçevesinde düzenlenen "Ramazan Geceleri" etkinliğinin kapanış törenine katılacak.

2- Gaziler Günü kutlanıyor.

- Gaziler Günü dolayısıyla yurdun değişik merkezlerinde türlü etkinlikler düzenlenecek.

- Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Büyük Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

3- KOSGEB destekleri hizmet sektörüne de "akacak"

- KOSGEB desteklerinden yararlanacak hizmet sektörü alanları belirlendi.

- Başta turizm, madencilik, elektrik, doğal gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı olmak üzere pek çok alanda faaliyet gösteren KOBİ, KOSGEB'in hem kredi hem de fuar ve eğitim desteklerinden yararlanabilecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün: "Al parayı ne yaparsan yap olmayacak. Proje olacak ve bu projeyi yakından izleyeceğiz."

- "Hizmet sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin hem KOSGEB ile hem bizim il teşkilatlarımızla hem de bu desteklerden yararlanmış sanayi sektörü KOBİ'leri ile işbirliği ve diyaloğa geçmeleri gerekiyor."

4- Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 85. yıl dönümü, düzenlenecek törenle kutlanacak.

5- IMF ve Dünya Bankası toplantısının ekonomiye katkısı

- İstanbul'da toplantının yapılacağı tarihlerde otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, gecelik konaklama fiyatlarında yüzde 50'ye varan artışlar gözleniyor.

- TUROB Başkanı Timur Bayındır: "Toplantıları dünyada en az 50 televizyon kanalı verse, tanıtım açısından bu, 2 milyar doları geçecek bir rakama denk gelir."

6- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazandı.

- Haftalık bazda ABD Doları yüzde 1,14, avro ise yüzde 0,41 düşüş kaydetti.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama artışı yüzde 0,51 oldu.

7- Meyve ve sebze, Ramazan sonrasında da ucuz...

- Ramazan boyunca fazla artışın yaşanmadığı meyve ve sebze fiyatlarında, tarladan sonra güz ürünlerinin de çıkmasıyla ucuzluğun süreceği bildirildi.

- Türkiye'nin yaş meyve ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Adana ve Mersin hallerinde, domates, salatalık 50, üzüm, patlıcan ve kavun 30, karpuz ise 10-20 kuruştan satılıyor.

8- Turkcell Süper Lig'de 5, Bank Asya 1 Lig'de 7, TFF 2. Lig'de 21 ve TFF 3. Lig'de 23 maç yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Kayserispor, BJK İnönü Stadı'nda karşılaşacak.

9- Polonya'da süren 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda (A) Milli Takım, 5.lik-8.lik klasman mücadelesinde Fransa ile karşılaşacak.

10- 13. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu mücadelesi, İzmir'de başlıyor. - İlk günde Türkiye-Sırbistan ve Fransa-Gürcistan maçları yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber