FEM Dersaneleri'nden, Milliyet'e yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FEM Dershaneleri, Milliyet gazetesinde yayınlanan "Polis okulu soruları sızdı mı?" başlıklı haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Polis Meslek Yüksek Okulu sınavı sorularının kendilerine sızdırıldığı iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi. Dershanenin adının karalanmasının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada "FEM Dershaneleri, bugüne kadar Polis Meslek Yüksek Okulu sınavına yönelik özel bir eğitim vermemiş, özel bir program uygulamamıştır. Kurumumuzun hiçbir şubesinde, bu sınava ilişkin bir deneme sınavı uygulanmamıştır. FEM Dershaneleri'nin söz konusu sınava yönelik basılmış herhangi bir test ve dokümanı da bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Fırat Eğitim Merkezi İşletmeleri AŞ (FEM Dershaneleri) adına Av. Uğur Çifçibaşı tarafından yapılan açıklamada, konuyla hiçbir ilgisi bulunmadığı halde habere FEM Dershaneleri'nin adının geçirildiği vurgulandı. Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Söz konusu gazetenin haberinde, 'Deneme testinin FEM Dershaneleri'nin Pendik Şubesi'nde de sınava girecek öğrencilere çözdürüldüğü iddia edildi?' şeklinde gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ve kamuoyunu yanıltma maksatlı bilgiler yer almaktadır. Söz konusu haber, ticari rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı Üniversite Hazırlık Dershaneleri arasında ciddi bir yere sahip olan FEM Dershaneleri'nin kurumsal haklarını zedelemekte olup aynı zamanda da haksız rekabete yol açmaktadır."

"Haberde yer alan deneme testlerinin dershanemiz ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." denen açıklamaya şöyle devam edildi: "FEM Dershaneleri, yaklaşık 25 yıldır dershanecilik sektöründe büyük ciddiyet ve özveri ile hizmet vermekte olup, eğitimde göstermiş olduğu başarı ile kendisini kanıtlamıştır. Kurumumuzun, haberde iddia edilen yasadışı sayılabilecek yolara tevessül etme ihtiyacı yoktur. Asılsız iddiaların yer aldığı söz konusu haber, ticari rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı üniversiteye hazırlık dershaneleri arasında ciddi bir yere sahip olan FEM'in kurumsal haklarını zedelemekte olup aynı zamanda da haksız rekabete yol açmaktadır. Milliyet gazetesinin basın ilkelerini alt üst eden, hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen haberi gerçeği yansıtmamaktadır."

Açıklamanın devamı şu şekildi: "FEM Dershaneleri, değerli kamuoyumuzun da bildiği gibi yaklaşık 25 yıldır, Üniversiteye Hazırlık sektörünün en büyük kurumlarından biridir. Bugüne kadar binlerce öğrencimiz, dershanemizde aldığı üniversiteye hazırlık eğitimi ile ülkemizin en gözde üniversitelerine girmiş, yüzlerce öğrencimiz de aldıkları birinciliklerle okullarının, ailelerinin ve ülkemizin yüz akı olmuşlardır. Başarısı eğitim camiası, en önemlisi de kamuoyu tarafından tescil edilen FEM Dershaneleri'nin Milli Eğitim yönetmelikleri ve yasalarla belirlenmiş alanı dışında yasa ve etik dışı herhangi bir uygulamaya tevessül etmesi akla aykırıdır, mümkün değildir.

Milliyet gazetesinin, nereden ve hangi amaçla dile getirildiği belli olmayan bir iddiayı, kurumumuzun adını kamuoyu nezdinde lekeleyecek biçimde yansıtması, hiçbir şekilde tasvip edilemez. Söz konusu haberde, FEM Dershaneleri'nin adının haksız yere geçtiğini, kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik bu iddianın gerçek dışı olduğunu belirtir, kanuni haklarımızı saklı tutarak, gerçeği değerli kamuoyu ile paylaşırız."

(CİHAN)

İŞTE AÇIKLAMANIN TAM METNİ

FEM DERSHANELERİ'NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Milliyet Gazetesinin 19 Eylül 2009 tarihli nüshasında ve internet sitesinde "Polis Meslek Yüksek Okulları Sınav Sorularının önceden çalındığı" yönünde bir haber yapılmıştır. Bu haberde, hayali kişilere dayanarak "PMYO giriş sınavından günler önce soruların FEM Dershanesi tarafından bazı adaylara verildiği, FEM Dershanesinin Pendik şubesinde bu soruların deneme testi şeklinde sınava girecek öğrencilere çözdürüldüğü" şeklinde uydurma iddialarla müvekkilim FEM Dershanelerine karşı suç isnadında bulunulmuştur. Bu son derece vahim haksız iddialarla, müvekkilim aleyhinde maksatlı bir biçimde kamuoyu oluşturulmaya çalışılmıştır.

Sözkonusu yayında ileri sürülen iddialar tamamen gerçek dışı ve dayanaksızdır. Müvekkilim FEM Dershanelerinin faaliyet alanında, Polis Meslek Yüksek Okullarına hazırlık kursu bulunmamaktadır. Dershanemizin Pendik Şubesinde de böyle bir kurs ve böyle bir kursa devam eden adaylar mevcut değildir. FEM Dershaneleri, bugüne kadar Polis Meslek Yüksek Okulu sınavına yönelik özel bir eğitim vermemiş, özel bir program uygulamamıştır. Kurumumuzun hiçbir şubesinde de, bu sınava ilişkin bir deneme sınavı uygulanmamıştır.

Haberde, "Batı Yayınları ibaresi bulunan deneme testinin kopyasının sınavdan iki saat sonra ÖSYM'ye iletilmesiyle olayın ortaya çıktığı" söylenmiştir. Müvekkilim FEM Dershanesinin, "Batı Yayınları" diye bir yayını da bulunmadığı gibi, sözkonusu sınava yönelik hazırlanmış herhangi bir test ve dokümanı da yoktur. Dolayısıyla, iddiaların hiçbir yönüyle FEM Dershanesiyle ilgi ve alakası bulunmamaktadır.

FEM Dershaneleri yirmi beş yıldır üniversite sınavlarına hazırlık kursları alanında faaliyet göstermekte olup, bu konuda çok büyük başarılara imza atmış, alanının ülkemizde en önde gelen kuruluşudur. Kurumumuzun başarılarını bütün kamuoyu yakından bilmektedir ve kendisini kamuoyuna ispat sorunu bulunmamaktadır. Nitekim, bugüne kadar binlerce öğrencimiz, dershanemizde aldığı üniversiteye hazırlık eğitimi ile ülkemizin en gözde üniversitelerine girmiş, yüzlerce öğrencimiz de aldıkları birinciliklerle okullarının, ailelerinin ve ülkemizin yüz akı olmuşlardır.

Kurumumuz öğrencilerine sadece ilmi başarı kazandırmakla kalmamış, Türk Milli Eğitiminin değerlerini ve evrensel etik değerleri öğrencilerine en iyi şekilde sağlamakla temayüz etmiştir. FEM Dershaneleri tam olarak bir Türkiye mozaiğinin yansıtmaktadır. Her yıl yaklaşık seksen beş bin öğrenciye hizmet veren dershanemiz, toplumumuzun her kesiminden aileler tarafından öncelikle tercih edilmektedir. Dolayısıyla FEM Dershaneleri'nin yasalarla belirlenmiş alan dışında, etik dışı herhangi bir uygulamaya tevessül veya tenezzül etmesi mümkün değildir, böyle bir şeye ihtiyacı da bulunmamaktadır.

Müvekkilim üstün başarıları ve üniversite sınavlarına hazırlık alanında yaşanan yoğun ticari rekabet nedeniyle, zaman zaman uydurma haberlerle haksız rekabet teşkil eden fiillere maruz kalmaktadır. Dershanelere kayıt dönemine rast gelen bu tür haberlerin, iyi niyetten yoksun olduğu ve müvekkilim hakkında şaibe uyandırma amacına yönelik olduğu aşikardır.

Zaten haber incelendiğinde, kendi içinde birçok çelişkiler taşıdığı açıkça görülmektedir. Yazının bir yerinde FEM Dershanesi Pendik Şubesinde deneme testi yapıldığı ileri sürülürken, bir başka yerde ise sınavın bir yurtta yapıldığı iddiasına yer verilmiştir. Yine yazının bir bölümünde FEM Dershanesi açıkça hedef gösterilirken, bir başka bölümde kitapçığı kimlerin hazırladığının meçhul olduğu söylenmiştir. Haberde bir yandan müvekkilim dershane suçlu gösterilirken, diğer yandan kitapçığın üzerinde "Batı Yayınları" ibaresi bulunduğu belirtilmektedir. Bütün bu durumlar, maksatlı bir şekilde ve zorlama yoluyla müvekkilimin zan altında bırakılmaya çalışıldığını göstermektedir.

Sözkonusu haber, soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığını iddia etmekle aynı zamanda ÖSYM ve Emniyet teşkilatını da şaibe altında bırakmaktadır. Burada açıkça belirtmek isteriz ki, dershanemiz devletimizin her kurumuna olduğu gibi ÖSYM ve Emniyet Teşkilatına da son derece saygı duymaktadır. Dershanemizin, herhangi bir kuruma şaibe bulaştıracak bir zihniyet ve hareket tarzı içinde bulunması düşünülemez. Bilakis, haberde yer aldığı üzere, sınavdan iki saat sonra böyle uydurma bir testin ortaya çıkması, ortada bir komplonun bulunduğunun göstergesidir. Eğer böyle bir test sözkonusu ise, neden sınavdan önce ÖSYM'ye iletilmemiştir? Neden haberde iddiayı ortaya atan kişinin ismine yer verilmemiştir?

Sonuç olarak, Milliyet Gazetesinin, kim tarafından ve hangi amaçla ortaya atıldığı belli olmayan bir iddiayı, objektif gazetecilik gereği özenli bir araştırmaya tabi tutmadan, kurumumuzun adını, ticari itibarını kamuoyu nezdinde zedeleyecek biçimde alelacele haber yapması yasalara ve basın ahlakına aykırıdır. Sözkonusu haberde, FEM Dershaneleri'nin adının haksız yere geçtiğini, kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik bu iddianın gerçek dışı olduğunu belirtir, kanuni haklarımızı saklı tutarak, gerçeği değerli kamuoyu ile paylaşırız. Saygılarımızla.

Av. Fikri Yazıcı

Fırat Eğitim Merkezi İşletmeleri A.Ş

FEM Dershaneleri

Vekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber