Akdeniz Üniversitesi'nin, iş garantili kursuna başvuru olmadı

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi, iş garantili turizm kursu açtı. Başvuru olmadı. Koordinatör Doç. Dr. Serdar Tetik, ?Bu nedenle AB'den alacağımız 130 bin Euro boşa gidecek. Ama süreyi 19 Ocak'a uzattık' dedi...

AKDENİZ Üniversitesi (A.Ü) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) tarafından geliştirilen iş garantili meslek kursuna yeterli sayıda başvuru yapılmaması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen program iptal edilme noktasına geldi. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Tetik, ?Lise mezunlarına turizmde meslek edindirmeye yönelik bir kurs planladık. Başvuruların da 13-14 Ocak 2005 tarihleri arasında yapılacağını verdiğimiz ilanlarla kamuoyuna duyurduk. Ancak, iş garantili kursa şu ana kadar kimse başvuru yapılmadı' diye konuştu.

130 BİN EURO RİSKTE

TETİK, ?İstenilen sayıya ulaşılamazsa hem AB'nin bu proje için hibe edeceği 130 bin Euro boşa gidecek, hem de yeni istihdam kaynaklarının önü kapanacak' dedi. Projenin üç amacı olduğunu belirten Tetik, birinci amacın, Akdeniz Bölgesi'nde turizm ve diğer sektörlerde halen istihdam edilen lise mezunlarıyla, lise mezunu olup herhangi bir işte çalışmayan işsizlere mesleki otelcilik eğitimi ve turizmde bilgisayarlı muhasebe eğitimi verilmesi olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Tetik, bu yolla lise mezunlarına turizm sektöründe istihdam edilme olanağı sağlanacağını kaydetti. Kursa başvuru süresinin iki günle sınırlandırılması ile dikkat çekti. Sürenin kısa olması ve yeterince duyurulmaması kimsenin başvurmamasına neden oldu.

BAŞVURU 19 OCAK'A UZADI

SERDAR Tetik, lise mezunu gençlerin iş bulma olanaklarını yükseltmek ve iş sahibi olanların iş kaybetme risklerini bu eğitim programıyla azaltmanın da amaçlandığını bildirdi. Başvurularda sadece lise mezunu olma şartı arandığını da belirten Tetik, projenin iptal edilmemesi için başvuru süresine 19 Ocak 2005 Pazartesi gününe kadar uzattıklarını söyledi. Yeterli başvurunun yapılması halinde ?Mesleki Otelcilik Eğitim Programı' ve ?Turizmde Bilgisayarlı Muhasebe Eğitim Programı' adı altında iki eğitim programı uygulanacağını anlatan Tetik, programlar sonunda eğitim, staj ve işbaşı izlemeden oluşan üç aşamadan sonra başarılı kursiyerlerin otellerde istihdam edileceğini belirtti. Tetik, ilk etapta 180 kişinin alınacağını, gelecek yıllarda, sayısının artırılacağını sözlerine ekledi.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber