Kamu-Sen: Başbakanlık ve devlet kurumlarının önü eylem alanımız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakanlık ile devletin kurum ve kuruluşlarının önlerinin bundan sonra kendilerinin eylem alanları olduğunu söyledi.

Akyıldız, sendikanın Trabzon Şubesi'nde katıldığı bayramlaşma töreninde, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasına Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlayan Akyıldız, "Bayramlar bütünleşmenin, kucaklaşmanın günleridir. Bayramlar huzur ve mutluluğun günleridir. Bütün bayramların huzur ve mutluluk noktasında insanlarımızın beklentilerine cevap verecek gelişmelerin başlangıcı olmasını diliyorum. Bu anlamda mübarek Ramazan Bayramı'nın da bu gelişmelerin vesile olması dileği ile kutlamak ve ileriyle dönüm beklentilerimiz, umutlarımız yenilemek istiyorum." dedi.

Türkiye'de kamu çalışanları adına önemli bir süreç yaşandığına işaret eden Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreç ciddi bazı gelişmelerin başlangıç noktasında olduğunu, bu başlangıç noktaları önümüzdeki süreçte çok daha ciddi günler çıkabileceğini göstermektedir. Dikkatli, kararlı ve hazırlıklı olmamız gereken ve yanlış yapmamamız gereken bir sürecin başlangıcında, Kamu-Sen olarak da sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz."

Sendika olarak 8 yıldır sorumluluk bilinci içinde hareket ettiklerini anlatan Akyıldız, hükümetin ise bu yaklaşımı suiistimal ettiğini savundu. Toplu görüşme sürecinde kamu çalışanlarının haklarının verilmediğini öne süren Akyıldız, artık sözün bittiği yerde olduklarını belirti. Akyıldız, "Kamu çalışanları olarak artık bunun için bir bedel ödeme niyetinde değiliz. Sözün bittiği yere gelinmiştir. Sözün bittiği yerde Sayın Başbakan 'haklarınızı almak için her türlü eylemi yapın' demiştir. Biz bunu bir işaret olarak görüyoruz. Kamu çalışanları da haklarını alabilmek için eylemlilik sürecini başlatmıştır." açıklamasında bulundu.

BAŞBAKANLIK VE KAMU KURUMLARININ ÖNÜ EYLEM ALANLARIMIZ

Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık önünde yapacakları oturma eylemini Trakya'daki sel felaketi ve 9 askerin şehit olması nedeniyle iptal ettiklerini hatırlatan Akyıldız, bunun kararlarından vazgeçtikleri anlamına gelmediğini dile getirdi.

Kamu çalışanlarının haklarının alınacağı yerin Başbakanlık olduğunu ifade eden Akyıldız, "Başbakanlığın önü ile devletin kurum ve kuruluşlarının önleri bundan sonra bizim eylem alanlarımızdır. O yüzden Kamu-Sen olarak açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz, eylemlilik süreci başlamıştır. Vatandaşlarımızdan şimdiden özür diliyoruz. Çünkü kamu hizmetinde aksamalar olabilecektir." açıklamasında bulundu.

Toplumun birçok noktasında gerilim yaşanabileceği iddiasında bulunan Kamusen Başkanı Akyıldız, "Bunların sorumluları kamu çalışanları ve Kamu-Sen değildir. Biz sekiz senedir hoşgörü içerisinde, sağduyulu olarak ve diyalog kavramına uygun olarak sorumluluğumuzun bilince içerisinde hareket ettik. Bundan sonrası siyasetin sorumluluğundadır, kusara bakmasınlar. Geçide geldik geçide, sözün bittiği yerdeyiz." diye konuştu.

Toplu görüşme sürecine ilişken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduklarına değinen Akyıldız, "Ben Sayın Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı bana diyor ki, 'Bircan başkan bunu yapma. Sayın Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunma, benim hakkımda bulun'. diyor. 'Siz Başbakan mısınız?' dedim. Bu işin sorumlusu Başbakan, bunu çaresini bulmak zorunda olan da kendisi." ifadelerini kullandı.

"O BALI AĞZINA ÇAL"

Akyıldız, hükümetin yüzde memura verilecek zammı 3+3'e çıkartarak ağızlarını bal çalmayı planladığını öğrendiklerine söyledi. Bu orana da razı olmayacaklarına vurgu yapan Akyıldız, "Şimdi duyuyorum ki, 2,5+2,5'luk zammı 3+3'e çıkartarak bir parmak bal çalmak istiyorlarmış. O balı kendi ağzına çal. Bizim buçuklarla işimiz yok. Bundan sonra işimiz eylem. Uzun yürüyüşler yapacağız, açlık grevi yapacağız, iş bırakma yapacağız, bunun adı grev olsa dahi bunu da yapacağız. O yüzden durmak yok. Onun dediği gibi yola değil, mücadele devam diyorum." şeklinde konuştu.

Son günlerde devlet memurlarının gördükleri olumsuzluları bildirmeleri yönündeki tartışmalara da değinen Akyıldız, "Bugüne kadar devlet memurunun gördüğü, yaptığı yanlışları bildirmek gibi bir kavram yok muydu? Bununla ilgili şikâyetler söz konusu olmuyor muydu? O zaman niye imzasız mektupları, imzasız şikâyet dilekçelerine işleme alıp memurlar hakkında soruşturma başlatıyorlar? sorularına cevap istedi.

Akyıldız "Hükümet devlet memurunu sevmiyor ama öyle sanıyorum devlet memuru da bu hükümeti sevmeyecektir." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber