Trabzon'da kamuda 'bugün git yarın gel' devri bitiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların kamu hizmetlerinden daha hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için oluşturulan Tek Adımda Hizmet Büroları, kamuda "bugün git yarın gel" devrini bitiriyor.

Bürolarda nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik ve sosyal güvenlik kayıtlarına elektronik ortamda kolay ulaşımı sağlıyor. Birçok işlemi tek adresten çözülen vatandaşlar, kurum kurum dolaşma ve sıra bekleme derdinden kurtuluyor.

Trabzon Valiliği'nde kurulan ve geçen ay açılışı yapılan Tek Adımda Hizmet Bürosu vatandaşların yüzünü güldürüyor. Vatandaşların, yeşil kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi işlemlerinde, gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının daha hızlı tespit edilebilmesi için kurulan büro, Trabzon Valiliği C kapısı girişinde hizmet veriyor.

Büroda, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Askerlik Şube Başkanlığı, Defterdarlık, Vergi Dairesi Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü, Bağ-Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Tapu Sicil Müdürlüğü'nden personel görev yapıyor.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 'Tek Adımda Hizmet Bürosu'nun hayata geçmesiyle kamuda, "bugün git yarın gel" devrinin bittiğini, vatandaşların büroya başvuru yaptığında anında cevap alabileceğini söyledi.

Kızılcık, "Halkımıza en iyi, en hızlı hizmeti sunmak amacıyla bu büromuzu oluşturduk. Büro nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik ve sosyal güvenlik kayıtlarına elektronik ortamda kolay ulaşımı sağlayacak. Sosyal yardımlaşma, yeşil kart, 65 yaşını doldurmuş muhtaç ve kimsesizler ile özürlülere aylık bağlanması hakkında kanun ile ilgili iş ve işlemler bu büroda takip edilerek kısa zamanda sonuçlandırılacak. Vatandaşlarımız artık bürokratik işlemlerle çok zaman kaybetmeyecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber