Üniversiteli işsizlere polis olma yolu

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan üniversite mezunlarından polis alınmasını istedi. Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan tasarı Başbakanlık'a gönderildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, polis açığını kapatabilmek için üniversite mezunları arasından polis almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda yapılması planlanan mevzuat değişikliğinin ardından üniversite mezunlarına yönelik polis memurluğu sınavının açılması düşünülüyor. Sınava girebilmek için bölüm veya fakülte şartı aranmayacak, üniversite mezunu olmak yeterli görülecek.

30 bin açık var

2001 yılında yapılan yasal düzenlemenin ardından polislerin 2 yıllık Polis Meslek Yüksekokulu mezunu olması zorunluluğu getirildi. Ancak, Polis Meslek Yüksekokulları'ndan mezun olan öğrenci sayısının azlığı nedeniyle polis açığı doğdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 30 bine yakın polis memuru açığının bulunduğu bildirildi.

Polis sayısındaki açık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldı. Başbakan Erdoğan'ın, üniversite mezunlarından polis alınması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın binlerce işsiz üniversite mezununun bulunduğunu belirterek, isteyen üniversite mezunlarının polis olabilmesine imkan sağlayan yasal altyapınının oluşturulmasını istediği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından üniversite mezunlarının polis olmasına imkan sağlayan Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik için yasa tasarısı taslağı hazırlandı. Emniyet, Maliye ve Devlet Personel Başkanlığı temsilcileri Başbakanlık'ta salı günü biraraya gelerek toplantı yapacak. Toplantıda taslağa son şekli verilerek Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

6 aylık eğitime tâbi tutulacaklar

Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılmasının ardından polis olmak isteyen üniversite mezunları için 6 aylık kurslar açılacak. Bu kurslardan mezun olan üniversite mezunları polis memuru olarak tayin edilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber