Seyyar Müdür

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSİ Genel Müdürü Eroğlu, "Derdi olan Ankara'ya geliyor. 'Bekleyin, geliyorum' diye mesaj gönderip ben onların ayağına gideceğim" dedi. İSKİ Genel Müdürlüğü'nden sonra DSİ Genel Müdürü olan Veysel Eroğlu, bir bürokrat olarak karşılaştığı zorlukları, yapmak istediklerini anlattı.

Ankara'ya ve bürokrasiye alışamadığını samimi bir şekilde ifade eden Eroğlu, "Bir bürokrat olarak bürokrasiden şikâyetçiyim" dedi. Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "bürokratik oligarşi" şikayetlerini ise üstüne alınmadığını söyledi. Eroğlu, hedeflerini şöyle anlattı:

"Ankara'da oturmayı sevmiyorum. Bürokrasiye alışamadım. Bürokrasiden ben de bir bürokrat olarak şikâyetçiyim. Türkiye'de bürokratik işlemler çok fazla, insanlara çok yetki verilip, hesabının sorulması lazım. Türkiye'de maalesef yetki verilmiyor, yetki kargaşası var, işlemler çok uzuyor. Basit bir işlem için, 15-20 imza gerekiyor. İşlemlerin hızı da yavaş. Birimler arasında koordinasyon eksikliği var. Biz DSİ'de bunu aşmaya çalışıyoruz. Kurumlar içinde belki bir ilki biz gerçekleştirdik. Ankara'nın bürokrasisi biraz daha karışık.

SİSTEMDEN KAYNAKLANIYOR

Bürokrasi çarkının iyi işlemiyor olması, şahıslardan değil, sistemden kaynaklanıyor. Sistemi iyileştirmek lazım. Kamu reformu şart. Nisan ayından itibaren beni burada göremeyeceksiniz. Arkadaşlara talimat verdim, elektronik imza için son hazırlıklar yapılıyor. Muazzam bir bilgi işlem merkezi kuruyoruz, çalışmalar tamamlanıyor. Benim makamım seyyar vasıta olacak bundan sonra. Laptop yanımda olacak. Beni DSİ'de bulmak isteyenler bulamayacak. Genel Müdürlük makamı Artvin'deki Deriner Barajı olacak, Toroslar Dağı'nın tepesinde Ermenek Barajı'nın inşaatı olacak. Makam değişecek. Nisan ayından itibaren Ankara'daki makamda Anadolu'dan gelen randevuları kabul edemeyeceğiz. Vatandaşlar kalkıyor Ankara'ya kadar geliyor. Artık böyle olmayacak, ben onların ayağına gideceğim. 'Bekleyin şu tarihte geliyorum, probleminizi yerinde çözeceğiz' diyeceğiz."

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber