Çubukçu eğitim-öğretim yılı açılışını İstanbul'dan yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, eğitimde son yıllarda kat edilen mesafenin toplumun eğitim-öğretime bakışındaki değişikliği gözler önüne serdiğini söyledi.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının açılışı Beşiktaş İsmail Tarman İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Muammer Yıldız çok sayıda öğrenci, öğretmenler ve velileri katıldı. Tören alanına gelişte Bakan Çubukçu'yu öğrenciler sevgi gösterileriyle karşıladı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Çubukçu ardından protokoldeki yerine oturdu. Çubukçu tören alanında bulunan öğrencilerle yakından ilgilendi. Velisini kaybeden 1. sınıf öğrencisi Melis Öztürk'de gözyaşları içinde Nimet Çubukçu'nun yanına geldi. Küçük Melis'i kucağına alan Bakan Çubukçu gözyaşları içindeki çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. Bakan Çubukçu bir süre üzgün çocukla sohbet etti, gözyaşlarını sildi. Küçük Melis Bakan Çubukçu'nun yanından ayrıldıktan sonra da gözyaşlarını tutamadı. Basın mensuplarının sorularını güçlükle cevaplandıran Melis Öztürk, Bakan Çubukçu'nun kendisine derslerini sorduğunu söyledi.

Eğitim-öğretim açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, son yıllarda eğitimde alınan mesafelerden bahsetti. Eğitimin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini ve son yıllarda kaydedilen mesafenin toplumun eğitime bakışının değiştiğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Çubukçu, "Okul öncesi eğitimden özürlü ve kız çocuklarımızın eğitimine kadar bir çok alanda almamız gereken mesafeleri daha hızlı adımlarla almak her yaştan ve her kesimden vatandaşımıza eğitim hizmeti ulaştırmak, sadece kaynak değil aynı zamanda duyarlılık ve farkındalığı da gerekli kılmaktadır. " diye konuştu.

Hükümet olarak 2003 yılında başlattıkları bedava kitap kampanyası hakkında da bilgi veren Çubukçu, 2003 yılından bu yana 739 milyon kitabın ücretsiz dağıtıldığını aktardı. Çubukçu bu yıl da ilköğretim okullarında ders kitaplarının ücretsiz dağıtılacağını sözlerine ekledi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Muharrem Yıldız'da açılışta bir konuşma yaptı. Göreve başladıktan sonra ilk kez bir konuşma yapan Yıldız, eğitimin çağdaş toplum olma ve medeni ülkeler seviyesini yakalamak için çalışan milletler için vazgeçilmez olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından tören halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber