Öğrenci başarısı için okul idareri ve öğretmenler sık sık ziyaret edilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, çocuklarının başarılı olmasını isteyen velilerin okul idaresi ve öğretmenleri sık sık ziyaret ederek derslerdeki durumlarını öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili velilere uyarılarda bulunan İbrahim Köseoğlu, okulların açılmasıyla birlikte öğretmen ve öğrencileri yoğun günlerin beklediğini, ailelere de ciddi sorumluluklar düştüğünü hatırlattı. Turizm kenti Alanya'nın gün geçtikçe büyüdüğünü anlatan Köseoğlu, velilerin çocuklarını sürekli kontrol etmesi gerektiğini ifade etti. Öğrenci velilerinin okul idaresiyle sürekli iletişim halinde olmasının öğrencinin başarısını arttıracağını kaydeden Köseoğlu, ailelerin çocuklarının notlarını öğretmenlerinden öğrenmesinin çok faydalı olacağını belirtti. Köseoğlu, bu şekilde öğrencinin eksikliklerinin daha kolay giderilebildiğinin altını çizdi

OKULLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN POLİSLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Okulların güvenliğini sağlamak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak çalıştıklarını anlatan Köseoğlu, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okullarda ve okulların önlerinde güvenlik sorunu yaşanmayacağına vurguladı. Öğrencilerin okulların açıldığı ilk günden itibaren planlı ve programlı çalışmaya özen göstermesi gerektiğini ifade eden Köseoğlu, "ÖSS ve SBS'ye girecek olan öğrencilerimiz şimdiden çalışmalara başlasınlar. Konu anlatım ve test kitapları alarak hazırlık yapsınlar. Hem bu sınava hazırlığı kolaylaştıracak hem de okulda gördüğü derslere katkıda bulunacak." dedi.

Öte yandan ilçede hayırseverlerin destekleriyle yapılan Hüseyin Girenes Fen Lisesi, Arıkan Yılmaz Dim Lisesi, Cemal Can Anaokulu, Sema Eray Erdem İlköğretim Okulu ve geçen sene kısmen faaliyete giren Özçelik İlköğretim Okulu da bu sene eğitim öğretime başladı. Yeni okullarla sayesinde ilçedeki eğitimin kalitesi ve elde edilen başarının yükseleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber