Reklam yıldızı çocuktan '3 bin lira okula kayıt parası' istediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Özel bir GSM şirketinin reklamlarında Selocan karakterini canlandıran çocuk oyuncu ve ailesi, Fethiye'deki bir okula kayıt yaptırmak istediklerini ancak kayıt parası vermeyi reddedince okula alınmadıklarını bildirdi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü karıştıran olay dün meydana geldi. Yapımcı Sema Tanrıverdi, yedi yaşındaki kızı reklam yıldızı A.B. ve 11 yaşındaki kızı D.B. ile İstanbul'dan Fethiye'ye taşındı. Kızlarını burada Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'na kayıt ettirmek isteyen anne Sema Tanrıverdi, okul müdürü Serdal T.'nin kendilerini zengin görerek kayıt parası istediğini, vermeyi reddedince de çocuklarının kaydını yapmadığını söyledi. Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarını yanına alarak tekrar okula geldiğini anlatan Sema Tanrıverdi, okulun kapısından bile içeri sokulmadıklarını iddia etti. Annenin geniş çevresi nedeniyle bir anda krize dönüşen olaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'de dahil oldu ancak olayın basına sızması engellenemedi.

SELOCAN OKUL KAPISINDAN İÇERİ SOKULMADI

Bir GSM operatörünün reklamında Selocan karakterini canlandıran A.B. ve ablası D.B.'yi okul kapısında bırakan bağış iddiası sonrası kaymakamlık binasına gelen ve hakkını arayan anne, kendisine "Yanlış anladınız bağış parası istemedik, ihtiyacımız vardı. Üç bin lira yeterdi, eğer bu katkıyı yapmazsanız okulda bulunamazsınız" dendiğini söyledi.

Çocuklarının rencide olmaması için isimlerinin yazılmamasını isteyen Sema Tanrıverdi, yaşadıkları ile ilgili görüştüğü Milli Eğitim Şube Müdürü Tacetdin Aldemir'e de anlattığı şu şok iddialarda bulundu: "Kızlarımla birlikte 10 gün önce okula gittik. Müdür Bey ile görüştüm. İki gün sonra istenen belgeleri tamamlayıp verdim. Okul Müdürü 'Okulumuzun çok ihtiyacı var. Bize bağış yapmanız lazım. Hatta 3-5 bin yeter.' Okulda görev almak isterseniz de bu vereceğiniz paraya bağlı.' Ben kendisine para vermeyeceğimi ancak önümüzdeki dönem okul bilgisayar sınıfı için sponsorlarla konuşup katkıda bulunabileceğimi söyledim ve okuldan ayrıldım."

Sabah Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'na gittiğinde listeleri kontrol ettiğini ve çocuklarının isimlerini göremediğini anlatan Sema Tanrıverdi, şunları söyledi: "Karşılaştığım okul müdürüne durumu naklettiğimde, el işareti ile birlikte 'Siz para vermediniz. Bağış yapmadınız ki' yanıtını aldım. Sinirlenerek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldim. Tacettin Bey ile görüştüm."

SOYİSİM FARKLILIĞI SORUNA NEDEN OLDU

Merkez Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Serdal T., konuya ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanlayarak şöyle konuştu:"Okul kayıtlarımızda kesinlikle bağış ön koşul kabul edilmemiştir. Okulumuzu eğitim öğretime hazırlamak için destek ve katkıda bulunmak isteyenlerden seve seve bağış kabul edilmiştir. Öğrenci velisinin beklemesini rica ettim. Kendisi beklemek istemedi. Gerekli yerlere telefonla ulaşırım dedi. O an saat 08.20 idi. 09.00 itibari ile de sistem açıldı. Sınıflarını belirleyerek sınıflarını

kendilerine söyledik. Bu veli 15 dakika beklemek zahmetine katlanmadı."

FETULLAH DAĞLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber