İstanbul'da öğrenci servisi en fazla 10 yaşında olacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Eylül 2009 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İstanbul'da ulaşım konusunda tek yetkili kurul olan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) servis araçlarına ilişkin yönetmeliğinde servis araçlarının yaşının maksimum 10 yıl olabileceğinin kurala bağlandığı belirtilerek, mevzuata göre İstanbul için özel yetkili kuruluş olarak kabul edilen UKOME'nin kabul ettiği kuralın uygulanması gerektiğinin düşünüldüğü bildirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı açıklamasında, İstanbul'da yaklaşık 50 bin servis aracının bulunduğu belirtilerek, Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce geçen yıl 45 bin 420, bu yıl ise bugüne kadar 31 bin servis aracının ruhsatlandırıldığı kaydedildi.

İstanbul'da ulaşım konusunda İ.B.B. Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) tek yetkili kurul olduğu belirtilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"İstanbul'un nüfusu, yoğunluğu ulaşım yönünden de sağlıklı kent düzeninin temini kaliteli ulaşım hizmetlerinin sağlanması noktasında farklı bir düzenleme yapılmasını gerekli kılmaktadır. UKOME'nin servis araçlarına ilişkin yönetmeliğinde servis araçlarının yaşının maksimum 10 yıl olabileceği kurala bağlanmıştır. Mevzuatımıza göre, Ulaştırma Bakanlığı'nın servis araçlarına ilişkin yönetmeliği ile UKOME'nin servis araçlarına ilişkin yönetmeliğinin servis araçlarına ilişkin bu farklı düzenlemeleri karşısında mevzuatımızda İstanbul için özel yetkili kuruluş olarak kabul edilen UKOME'nin kabul ettiği kuralın uygulanması gerektiği düşünülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber