Yüksek puanlı öğretmenlere haksızlık yapıldı mı?

Haber Giriş : 26 Eylül 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pervin Kaplan'ın yazısı

GÜNLERDİR 14 Eylül'de atamaları yapılan öğretmenler tarafından haksızlığa uğradıklarını anlatan e-mail yağmuruna tutulmuş durumdayım. Olay şu: Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu 14 Eylül'de yapılan atamanın ardından artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağını açıklarken, birkaç gün sonra da okul öncesi öğretmenlik için 10 bin sözleşmeli öğretmen alınacağı Pervin KAPLAN ;-¦>:-?¦ MpMItCOTJ duyurusu yapıldı. İşte bu açıklama bir önceki atamalara başvuran ve KPSS puanına göre yerleşen öğretmenlerin isyanına yol açtı.

6 yıldır Amasya'da görevli S.B.

eşi ile meslektaş olduklarını ve eşinin Van-Gevaş'ta bir okula anaokulu öğretmeni olarak atandığını söyleyerek, yaşadıkları hayal kırıklığını şu sözlerle anlatıyor: "Gevaş'a gidip okulu gördük. 4 gün sonra bakanlık okul öncesi için sözleşmeli .

öğretmen alacağını açıkladı. Eşim 67.969 puanla benden 18 saat uzaklıktaki bir okula giderken, çalıştığım ilçedeki bütün okullar şu an atamaya açık durumda ve 55 puanla öğretmen ataması yapılacak. MEB büyük adaletsizlik yapıyor. Yüksek puan alan öğretmenleri cezalandırıyor." MEB, usta öğreticilik Danıştay tarafından iptal edildiği için sözleşmeli öğretmen almak zorunda kaldı. Yoksa okul öncesinde 32 pilot il arasında yer alan İsparta'da olduğu gibi eğitime başlamada sorun yaşanacaktı.

Ancak bu durum KPSS'den yüksek puan alan öğretmenlerin bir anlamda cezalandırıldıkları gerçeğini değiştirmiyor.

Şöyle ki; çocuğunuz ÖSS'den 380 alıyor ama YÖK "Bu yıl tıp fakültelerine öğrenci almıyoruz" dediği için başka bir bölüme başvuruyorsunuz. İki gün sonra yeni açıklama geliyor: "Tıbba öğrenci alacağız, ama kazananlar başvuramaz." İşte böyle bir durumda çocuğunuzun ve sizin yaşadığınız duyguları bugün öğretmenler yaşıyor.

Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber