Hastanelere borcu olanlara indirimli ödeme fırsatı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2009 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların devlet veya üniversite hastanelerine olan borçlarına getirilen kısmi af ve indirimin 3 ay süreceği bildirildi.

100 liranın üzerindeki borçların ödenmesi halinde yüzde 50'ye varan oranda indirim uygulanacağı duyurulan düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin hastane yönetimine başvurması istendi.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, üniversite ve devlet hastanelerinde 1 Ocak 2009 tarihinden önce tedavi hizmeti görüp de, borcunun tamamını 10 Temmuz 2009'a kadar ödemeyen vatandaşlara büyük kolaylık getirildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mat, borçlu kişilerin düzenlemeden yararlanabilmeleri için, tedavi hizmet bedelinin yüzde 50'sini 6 ay içerisinde peşin veya taksitle ödemesi gerektiğini kaydetti. Borçluların 11 Ocak 2010 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar ödeme yapabileceğini belirten Mat, "Borçlular tarafından döner sermaye işletmelerine yapılacak taksitlendirme başvurusu üzerine kayıtlı alacağın yüzde 50'si harcama yetkilisinin onayı ile taksitlendirilecek. Taksitlendirilen tutarın tamamının 6 ay içerisinde ödenmemesi halinde, ödenen kısım fatura tutarından mahsup edilecek, kalan alacak tutarı ise varsa gecikme faizi, vekalet ücreti, yargılama ve icra takip giderleri genel hükümlere göre takip ve tahsil edilecek." açıklamasında bulundu.

Mat'ın verdiği bilgilere göre, 100 TL'nin altındaki borçlar herhangi bir işleme tabi tutulmadan silinecek. 100 liranın üzerindeki borçlara ise peşin veya taksitle ödenmesi halinde yüzde 50 indirim yapılacak. Düzenleme, 1 Ocak 2009 tarihinden önce kesilen ve ödenmeyen faturaları kapsıyor. Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin 11 Ocak 2010 tarihine kadar doğrudan sağlık hizmeti aldıkları hastane veya tıp fakültelerine dilekçe ile başvurması gerekiyor. Taksit tutarı ve sayıları, hastane yetkilileri tarafından belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber