Donald Duck'tan ilköğretim öğrencilerine asayiş dersi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 07:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankaralı öğrenciler, suç, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla mücadele etmeyi çizgi film kahramanlarından öğrenecek. Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in aktif hale getirdiği Toplum Destekli Polislik Şubesi, ilk icraatını ilköğretim okullarında gerçekleştirecek.

Polis, Donald Duck, Mickey Mouse, Örümcek Adam, Shrek, Superman, Heidi, Alaaddin'in Sihirli Lambası, Tom ve Jerry gibi ünlü çizgi film karakterlerini kullanarak, öğrencilere trafik, asayiş ve güvenlik konularında bilgi verecek.

Yeni eğitim-öğretim sezonunda öğrencilere suçu ve suçluyu tanıtmayı amaçlayan proje kapsamında ekipler, 45 dakikalık bir sunum yapacak. İkişerli gruplar halinde ders verecek olan polisler, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla ilgili bilgilendirmenin yanı sıra komşuluk-arkadaşlık ilişkileri, insan ve hayvan sevgisi ile çevre bilincini de aşılamayı amaçlıyor. Öğrencilerin küçük yaşta bilinçlenmesini öngören proje, ABD ve birçok Avrupa ülkesinde yıllardır uygulanıyor. SEDAT GÜNEÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber