Gül'e, 'Üniversitenin kapısı açılıma kapalı' sloganı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün akademik yılı açılışına katıldığı İstanbul Üniversitesi'nin Fen Fakültesi bölümü girişinde toplanan bir grup eylem yaptı. Gül'ün demokratik açılım sürecine destek bulmak için üniversiteye geldiğini savunan grup, "Üniversitenin kapısı açılıma kapalı" şeklinde slogan attı.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katıldı. Vezneciler'deki Fen Fakültesi'nde düzenlenen tören sırasında, dışarıda toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi yaklaşık 20 kişilik grup eylem yaptı. Gül'ün gelişi nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun bir noktaya kadar ilerlemesine izin verdi. "Üniversitenin kapısı açılıma kapalı" ve "Atatürk gençliği görev başında" şeklinde slogan atan göstericiler, "Üniversitemiz açılımınıza kapalı" şeklinde pankart taşıdı.

Grup adına açıklama yapan TGB İstanbul Şube Başkanı Adnan Türkkan, olağanüstü güvenlik önlemleri altında, öğrencilerin girişinin yasaklandığı bir ortamda Abdullah Gül'ün açılış yaptığını söyledi. Abdullah Gül'ün İstanbul Üniversitesi'ne gelişinin amacının demokratik açılıma destek bulmak olduğunu savunan Türkkan, "Açılım politikası kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açılacaktır. Üniversitede açılacak bu bölümle birlikte açılımlar akademik ortamlara taşınacaktır. Ana dil tartışmaları bu düzende yürütülecektir" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber