Bayramda hava yağışlı

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığı, bayramda biraz daha düşecek. Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz kıyılarında, hafif yağışlar görülecek. İşte gün gün hava durumu:

Bayramın 1. günü, yurdun güney kesimleri çok bulutlu, kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu yağışlı, kuzey ve iç bölgeler parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise kar şeklinde olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte devam eden yağışlar, bugün, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olacak.
Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz kıyılarında yarın, hafif yağışlar görülecek.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİNDEN BAYRAM UYARILARI:

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, Kurban Bayramı öncesi, otobüs firmaları, sürücüler ve yolculara uyarılarda bulundu.

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de günde ortalama 25 kişi, bayramlarda ise ortalama 50 kişinin trafik kazasında öldüğüne işaret etti.
Memiş, şehirlerarası yolcu otobüsü firmalarının, bayram süresince korsan şoför ve korsan araba çalıştırmaması, yazıhanelerde korsan ve ayakta bilet sattırılmaması gerektiğini kaydetti.
Şoförlerin mutlaka dinlendirilmesi, otogarlardan çıkıştan sonra asıl şoförün değiştirmemesi, şoförlerin uzun yollarda araç telefonu ile çok uzun konuşması ve sohbet etmesinin önlenmesini öneren Memiş, özel araç sürücülerinin ise özel otomobillerine fazla yolcu almaması, ön koltuğa çocuklarını oturtmaması ve yolcularına mutlaka emniyet kemerlerini taktırmasını istedi. Memiş, açıklamasında şöyle devam etti:
?Uzun yollarda karşı şerit tam boş olduğunu görürse sollama yapmalı ve hız limitlerine uymalıdırlar.
Uzun yollarda her 4,5 saatten sonra dinlenerek beyin ve reflekslerin daha dinamik hale gelmesi sağlanılmalıdır.
Araçta bulunan bayan yolcular mutlaka eşlerine yardımcı olmalı ve onların kural hatalarına meydan vermemelidirler.
Arife günü, güney ve batı bölgeleri çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hafif yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, Trakya ile İç Ege'nin yükseklerinde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar şeklinde görülecek.
Bayramın 1. günü, yurdun güney kesimleri çok bulutlu, kıyı Ege, batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu yağışlı, kuzey ve iç bölgeler parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise kar şeklinde olacak.
Bayramın 2. günü, kıyı Ege ile Batı Akdeniz çok bulutlu ve sağanak yağışlı, yurdun diğer bölgeleri parçalı bulutlu geçecek.
Bayramın 3. ve 4. günlerinde ise yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, Cumartesi günü batı bölgelerinden başlayacak yağışların, Pazar günü iç ve doğu bölgelerinde devam edeceği tahmin ediliyor.
Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik olmayacak.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber