Ergenekoncuların başka hastaneye sevk umudu bitti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silivri'ye GATA gibi hastane

Silivri Devlet Hastanesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarının hasta olduklarında sevk edildikleri ilk kurum. Cezaevinde kontrolleri yapıldıktan sonra buraya gönderilen hastalar, yeterli uzman bulunmadığı gerekçesiyle başka hastanelere sevk ediliyordu.

Bu süreç hem bürokrasiyi artırıyor hem de sanıkların tedavi süresini uzatıyordu. Konuyu değerlendiren Sağlık Bakanlığı, Silivri Devlet'i 'sevk hastanesi' gibi çalışmaktan kurtaracak bir adım attı. Teknik donanımı tam olan Silivri'ye 33 yeni doktor gönderen Bakanlık, hastane kadrosunu iki katına çıkardı. 'İlgili branşlarda doktor bulunamadı' gerekçesini ortadan kaldıracak karar çerçevesinde, kardiyoloji, genel cerrahi, kalp-damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, nöroloji, üroloji, radyoloji, fizik tedavi, ruh sağlığı ve kulak burun boğaz gibi birçok alanda uzman hekim Silivri Devlet Hastanesi'ne atandı. Görevlendirilen doktorların branşlarının Ergenekon sanıklarının rahatsızlığı ile ilgilenen uzmanlık alanlarından olması, sanıkların Haseki, GATA ve Cerrahpaşa gibi hastanelere sevkine gerek bırakmayacak.

Atama döneminde Türkiye'deki birçok eğitim araştırma hastanesine bile sınırlı sayıda kadro verilirken, Silivri Devlet'e bu atamaların gerçekleştirilmesi, Ergenekon davasının sekteye uğratılmaması için önemli görülüyor. Bugüne kadar Hurşit Tolon, Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur, Alparslan Arslan ve Arif Doğan gibi birçok isim Silivri Devlet Hastanesi'nden başka hastanelere sevk edilmişti.

Silivri Devlet Hastanesi artık merkez hastane oluyor. Sağlık Bakanlığı hastaneye son birkaç ayda farklı atamalar yaparak 33 doktor görevlendirdi. Bu doktorların birkaçı dışında tamamı uzman hekim. Hastane atamalardan önce tüm hizmetlerini mevcut 31 doktoruyla yürütüyordu. Gönderilen doktorlar içinde birçok Ergenekon sanığının rahatsızlığı ile ilgili uzmanlık alanlarının bulunması dikkat çekiyor. Bunların içinde kardiyoloji, genel cerrahi, kalp-damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, nöroloji, üroloji, radyoloji, fizik tedavi, ruh sağlığı ile kulak burun boğaz uzmanları bulunuyor. Atama döneminde Türkiye'deki birçok eğitim araştırma hastanesine bile sınırlı sayıda kadro verilirken, Silivri Devlet Hastanesi'ne bu kadar çok kadronun verilmesi dava sürecinin sekteye uğratılmaması için önemli görülüyor. Doktorlar önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacak.

Silivri Devlet Hastanesi, Ergenekon davası ile önem kazandı. Çünkü birçok sanık Silivri Cezaevi'ndeyken rahatsızlanarak, bu hastaneye getiriliyordu. Yeterli sayıda hekim olmadığı için de sanıkların tamamına yakını buradan İstanbul'daki büyük hastanelere sevk ediliyordu. Bazıları geri dönse de çoğu ya gittikleri hastanede kalıyor ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyordu.

Hastanede üroloji uzmanı olmadığı için emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sevki yapılmış, ardından aynı isim usulsüz olarak GATA'ya gönderilmişti. Alparslan Arslan da ruh sağlığı uzmanı bulunmaması nedeniyle geçtiğimiz ay Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yeni atamalarla Ergenekon sanıklarıyla birlikte Silivri Cezaevi Kampüsü'nde yer alan yüzlerce tutuklu tam teşekküllü bir hastanede tedavi imkanına kavuşmuş olacak. Sanıklardan bazılarının rahatsızlıkları şöyle:

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: Kalp rahatsızlığı, prostat ve dizinden nekrotizan fasiit (et yiyen bakteri) hastalığı bulunuyor. Son atamalardan sonra Silivri Devlet Hastanesi'ne kalp rahatsızlığına bakmak için kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanı, prostat rahatsızlığına bakmak için üroloji uzmanı, enfeksiyon hastalığı için enfeksiyon hastalıkları uzmanı atanırken, Ersöz'ün bacağındaki rahatsızlıkların rehabilitesine de bakabilecek fizik tedavi ve ortopedi uzmanları gönderildi.

Alparslan Arslan: Psikoloji rahatsızlığını gerekçe göstererek, mahkeme salonunda olay çıkardı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde sağlam raporu aldı. Yeni dönemde Silivri'ye ruh sağlığı uzmanı da atandı.

Prof. Dr. Erol Manisalı: Mayısın son haftası rahatsızlıkları gerekçesiyle Haseki'ye kaldırıldı. Tetkikler sonrasında meme kanseri olduğu tespit edilen Manisalı, 4 Haziran 2009'da ameliyat oldu. Aynı gün mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Son atama döneminde Silivri'ye Manisalı'nın ameliyatını da yapabilecek üç tane genel cerrah atandı. ZAMAN

ÇAĞLAR AVCI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber