İnsansız hava aracı test uçuşunda düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop'un Erfelek ilçesinde enkazı bulunan insansız hava aracının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan Taktik Geliştirme İnsansız Hava Aracı Projesi kapsamında ihaleye katılan firmalardan birine ait olduğu ve deneme uçuşu yaparken düştüğü öğrenildi.

Yetkililer, TSK'nın Taktik Geliştirme İnsansız Hava Aracı Projesine katılan firmalardan ilkinin 28 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında deneme uçuşları yapmak üzere Sinop'a davet edildiğini, sabah saatlerinde yapılan olağan çalışmalar sırasında, ilk uçuşunu gerçekleştiren insansız hava aracının teknik bazı aksaklıklar nedeniyle düştüğünü bildirdiler.

Yetkililer, söz konusu projeyle ilgili faaliyetler ve test uçuşlarının yedek uçakla devam ettiğini kaydettiler.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin İhtiyacı olan keşif, gözetleme ve istihbarat faaliyetlerinde kullanılacak insansız hava aracı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan projeye, Kalekalıp /Baykar Makina ve Vestel Savunma Sanayii teklif vermişti.


Sinop'un Erfelek ilçesinde bir hava aracı düştü.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Toplu Mahallesi Kayaaltı yöresinde bir cismin düştüğü yolundaki ihbar üzerine olay yerine giden ekipler, yaklaşık 4 metre boyunda ve keşif uçağı görümündeki cismin, araştırma amaçlı insansız hava aracı olduğunu ifade etti.

İçinde çeşitli elektronik malzemeler bulunan aracın kırılan bir parçasının üzerinde ise ''...AR-ÇALDIRAN'' ibarelerinin yer aldığı gözlendi.

Yetkililer, düşen hava aracıyla ilgili çalışma başlatıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber