Bu okulda 'ne alırsan 1 lira'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Elazığ İlköğretim Okulu, öğrencilerinin bir önce yıl aldıkları ve kullanmadıkları SBS ve roman tarzındaki kitapları toplayarak, alım gücü iyi olmayan öğrencilere sembolik bir rakamla tanesini 1 liradan satıyor.

Elazığ'ın Üniversite Mahallesi'nde bulunan Elazığ İlköğretim Okulu tüm öğrencilerinin eşit şartlarda okuyabilmesi için okul binası içerisinde Çevre Kulübü'ne üye öğretmenlerinin çabalarıyla oluşturdukları stantta alım gücü iyi olmayan öğrencilere yönelik Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'na hazırlık ve roman tarzı kitapları sembolik rakamlarla satışa çıkardı.

Yapılan çalışmanın Çevre Koruma Kulübü üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Okul Müdürü M. Sayit Aydemir, öğrencilerin geçmiş yıldan kalan ve kullanmadıkları kitapları değerlendirdiklerini, elde edilen cüzi kazançlarla okulun çevre giderlerinin karşılandığını söyledi.

Okulun Çevre Kulübü Üyesi ve Fen Bilgisi Öğretmeni olan Funda Sevinç ise yapılan bu çalışmayla hem elde olan kitapların değerlendirildiğini hem de maddi zorluk çeken öğrencilere ve ailelere bu şekilde destek sağladıklarını kaydetti. Kurdukları standın isminin 'Ne Alırsan 1 Lira ' olduğunu söyleyen Sevinç, geçen yıl da bu uygulamayı yaptıklarını ve elde edilen parayı okula harcadıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber