Parlak'tan ilk beyanat: Atatürk ilkeleri adına her uğraşı vereceğiz

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mesut Parlak, üniversiteyi bilimsel, akademik ve sosyal açıdan en iyi yerlere taşımanın uğraşını vereceklerini belirterek, ''Demokratik Cumhuriyet adına, Atatürk ilkeleri adına da her türlü uğraşı vereceğiz, hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın'' dedi.

Prof. Dr. Parlak, İÜ Rektörlüğü'ne atanma kararının açıklanmasının ardından A.A muhabirine yaptığı açıklamada, bir seçim süreci yaşadıklarını hatırlattı.

Birinci aşamada, öğretim üyelerinin oylarıyla belirli bir oy düzeyine ulaştığını dile getiren Prof. Dr. Parlak, ''Daha sonra YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanlığı makamı vardı. YÖK, birinci sırada takdirlerini Sayın Cumhurbaşkanı'na arz etti. Sayın Cumhurbaşkanı da takdirlerini belirttiler ve ben atandım'' diye konuştu. ''Yapılacak atamayla ilgili çok çeşitli şeyler söylendiğini'' ifade eden Prof. Dr. Parlak, şunları kaydetti:

''Ama bizim güvenimizde hiçbir sarsılma olmadı. Ben hakkımızın teslim edileceğini biliyordum. Hiçbir kuşkum da olmadı. Şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdirleri sonucu çok büyük bir mutluluk duydum, güvenlerine layık olmaya çalışacağım. Ondan hiçbir zaman kuşkuları olmasın. İstanbul Üniversitesi'ni sevgi ortamıyla gelecekte bilimsel açıdan, akademik açıdan, sosyal açıdan en iyi yerlere taşımanın uğraşını vereceğiz. Demokratik Cumhuriyet adına, Atatürk ilkeleri adına da her türlü uğraşı vereceğiz, hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın.''

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber