Binlerce kişi katkı payına karşı yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da vatandaşlar, muayene ve ilaçtaki katkı payı uygulamasına tepki için yürüyüş yaptı.

Batman Tabip Odası, Eczacılar Odası, Sağlık Eğitim Sendikası, Sağlık-Sen ve Güneydoğu Özel Hastaneler İşletmeciliği Derneği'nin yer aldığı Batman Sağlık Platformu, katkı payı uygulaması kararının geri alınması için yürüyüş düzenledi.

Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Derneği önünden başlayıp Medical Park Hastanesi önünde son bulan yürüyüşe Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, değişik sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

"Sağlık hakkı engellenemez", "Kahrolsun IMF", "AKP Sağlığa zararlıdır", "Sağlıkta yıkıma hayır" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, uygulama geri çekilene dek demokratik haklarını kullanıp eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Yürüyüş sonrası Batman Sağlık Platformu adına konuşan Sağlık Sen İl Başkanı İbrahim Kara, hükümete seslenerek vatandaşın sırtına yük yükleyecek hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Batman'da 250 bin yeşil kartlının bulunduğuna dikkati çeken Kara, "Sağlıkta yıkım oluşturacak, dar gelirliyi, memuru, işçiyi, esnafı kısacası Türkiye'yi cebinden ve yüreğinden vuracak ve adına katkı payı denilen acımasız verginin iptali için buradayız. Çünkü bu gün itibari ile halkımızın evine ateş düşecektir. Hasta olan 'hastaneye hangi parayla gideyim?' endişesi taşıyacaktır. Parası olmayana ilaç da yok hastanede yok denecektir." diye konuştu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Veli Ünlügedik, katkı payı uygulamasının öncelikle sağlık hizmeti almak isteyen dar gelirli vatandaşı mağdur edeceğinin altını çizdi.

Hükümetin sağlık giderlerindeki artışı göstererek kısıntıya gittiğini belirten Ünlügedik, sağlıkta ve özgürlükte tasarruf olamayacağını ifade etti.

Uygulamadan vatandaşların yanı sıra özel sağlık kuruluşlarının da olumsuz etkileneceğine dikkat çeken Batman Medikal Park Hastanesi Başhekimi Mahmut Akdağ da uygulama ile birçok özel hastanenin kapısına kilit vuracağını ileri sürdü.

Hasta sayısının düşmesi ile personel kıyımına gidileceğine dikkat çeken Akdağ, sadece Batman'da özel sağlık kuruluşlarında 2 bin kişinin çalıştığını hatırlatarak, hükümetin işsiz kalacak bu personeli nasıl istihdam edeceğini de düşünmesi gerektiğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber