Meclis önünde öğrencilerden harç protestosu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TBMM'nin 23'üncü dönem 4'üncü yasama ılı eylemle başladı. Meclis önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversite harçlarına yapılan zammı protesto etti.

Meclis'in Dikmen Kapısı önünde öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik Gençlik Federasyonu üyesi öğrenci grubu, ?Eğitimde soyguna son', ?Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız' ve ?F tipi üniversite istemiyoruz' sloganları atarak, ?Parasız eğitim istiyoruz, alacağız' pankartı açtı. Meclis'in yeni yasama yılına başlaması nedeniyle polisin geniş güvenlik önlemi arasında eylem yapan öğrenciler, harçlara yapılan zamlara tepki gösterdi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Leyla Mete, yoksul halk çocukları için eğitimin bir ihtiyaç olmaktan çıkıp, bir lüks haline geldiğini savunarak şunları söyledi:

?İktidarlar ne kadar fırsat eşitliğinden bahsetse de, eğitimi ticaretleştirerek ?paran yoksa okuma' anlayışıyla okulların kapılarını yoksul halk çocuklarına kapatıyor. Yüzde 500 oranında pervasızca istenen harç zamlarıyla sömürünün boyutu kat be kat artırılmaktadır. Paralı eğitim, eğitim hakkının gaspıdır, yoksulların okumasının önünde engeldir, adaletsizliktir. Bu nedenle paralı eğitime karşı mücadele ediyoruz. Biz öğrenciler olarak bu haklı talebimizi dile getirmeye devam edecek, parasız, bilimsel, demokratik üniversite ve lise hedefimizden vazgeçmeyeceğiz ve sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.?

Basın açıklamasının ardından öğrenci grubu alkışlarla ve sloganlar atarak sesizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber