Genç doktor, ender görülen hastalıktan öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olan Dr. Evrim Kimyonok, dünyada ender görülen bir kan hastalığı sonucu hayatını kaybetti.

Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) hazırlanan 24 yaşındaki Evrim Kimyonok, aniden başlayan yüksek ateş ve başağrısı rahatsızlığı nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırıldı. Yapılan tetkikler sonucu dünyada ender görülen Hemofagostik Sendrom hastalığı teşhisi konulan Evrim Kimyonok, yoğun bakıma alındı. Tedavi süresince meslektaşlarının sağlığına kavuşması için yoğun çaba sarf ettiği Evrim Kimyonok, pazartesi günü hayatını kaybetti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından Dr. Evrim Kimyonok'un cenazesi memleketi Hatay'ın Samandağ ilçesine getirildi. Dr. Evrim Kimyonok'ın cenazesinde annesi Gülay, babası Zafer Kimyonok ile yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kimyonok'un cenazesi yakınları, meslektaşları ve arkadaşlarının katıldığı törenle Atatürk Mahallesi'ndeki asri mezarlıkta toprağa verildi.

Öte yandan, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünün Dr. Evrim Kimyonok adına vakıf niteliğinde burs organize edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber