CHP milletvekilleri ayağa kalkmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'lilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla TBMM'ye gelişinde ayağa kalkmamasını, "Çok fanatik, yakışıksız bir davranış" diye değerlendirdi.

TBMM'nin 23. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, CHP'lilerin, Cumhurbaşkanı Gül'ün, bugün TBMM Genel Kuruluna girişinde ayağa kalkmadıklarının anımsatılması üzerine, usule göre, Cumhurbaşkanının girdiği yerde ayağa kalkıldığını söyledi.

Portekiz Cumhurbaşkanı'nın TBMM'ye gelişinde CHP'lilerin ayağa kalktığını belirten Arınç, "O gün Hükümet sıralarında oturuyordum, 'acaba ne yapacaklar' dedim. Hepsi de rap rap rap ayağa kalktılar. Ona ayağa kalkmak ne kadar bir saygı ifadesiyse, en azından bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na da saygı göstermeleri gerekir. Maalesef çok fanatik, yakışıksız bir davranış" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının, yeni yasama yılı açılışında TBMM'ye gelmelerine ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine Arınç, şunları kaydetti:

"TBMM'ye saygı anlamında gelişlerini çok doğal buluyorum. Ayrıca bu konuda teşekküre, takdire, alkışa gerek yok. Mecliste şunlar var veya bunlar yok meselesi değil. TBMM bir kurum olarak, saygın bir kurum. Başında kim olursa olsun, hangi milletvekili olursa olsun, önemli olan kuruma saygı göstermektir. Komutanlar bu saygıyı gösterdiler. Eskiden beri, benim bildiğim, bu saygıyı gösterirler. Belki en çok dikkat çeken Meclis Başkanı bendim ama 5 yıl boyunca, hem Meclisteki açılış konuşmalarına hem de akşam resepsiyonlarına, sayın komutanların geldiğini biliyorum. Daha sonra gelmemişlerse, belki kendilerine göre makul bir nedeni vardır. Ama spesifik olarak bugün Meclisin açılışında hazır bulunmalarını çok doğal ve doğru buluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber