Bu haberi okumadan başka bankamatiğe gitmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka kartına uygun ATM adlı bankamatik cihazı arama devri sona erdi ama akıllara takılan sorular bitmedi. işte kafaya takılan sorular ve cevapları.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) koordinasyonunda çalışmaları tamamlanan ve Türkiye'de ATM hizmeti veren 26 bankanın da katıldığı Ortak ATM paylaşımına geçiş 1 Ekim 2009 saat 00.01'de başladı.

Uygulamaya geçen yeni sistem ile banka kartı sahipleri, tüm banka ATM'lerinden para çekebilecek ve bakiye sorgulama yapabilecek. Ancak bu hizmetler karşılığında hangi bankanın ne kadar komisyon alacağı kesinleşmedi. Yeni sistem bu ücretlerin miktarı, oranı konusunda bir standart getirmiyor. Mevcut sistemde başka bankanın ATM'sinden 10 lira nakit çekenden 4 lira ücret alınabiliyor. Bu rakamlar bankadan bankaya değişiyor, artıyor, azalıyor. Yeni sistemde bankaların çekim ücretlerinde yeniliğe gidip gitmeyecekleri belli değil. Konu bankalara bırakıldı. Ücretler bankadan bankaya değişeceği için tüketici diğer bankaların ATM'lerini kullanmak durumunda kaldığında hangisinin kaç lira ücret alacağını bilmiyor.

Bu sebeple özellikle maaşlarını otomatik para makinelerinden çeken, emekli ve memurlarla, burslarını bankamatiklerden çeken öğrencilerin öncelikle çalıştıkları bankalara müracaat edip, ne kadar komisyon ödeyeceklerini öğrenmeleri gerekiyor.

Para çekmek bir yana bakiye sorgulamadan da komisyon alınacağı kesinlikle akıldan çıkarılmamalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber