Havalar nasıl olacak? -HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2009 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun Batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırıklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı, zamanla Akdeniz kıyıları ile Ülkemizin güneydoğu bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

Yağışların akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırıklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Batısı ile zamanla bölge geneli Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE : Kıyıları ile zamanla bölge geneli Parçalı ve çok bulutlu, Kıyıları ile öğleden sonra Manisa, Kütahya ve Uşak çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU : Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu,akşam saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber