Telekom: Bizim 118 İngiltere'den ucuz...

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet'in "118'i aramak Amerika'yla konuşmaktan daha pahalı" başlıklı haberi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Telekom, 118 servisine uygulanan ücret tarifesinin yüksek olmadığını savundu.

Hürriyet-Günde ortalama 450 bin kişinin aradığı 118 servisine uygulanan tarifenin İngiltere, İspanya ve İtalya'ya oranla daha düşük tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "118 Bilinmeyen Numaralar Servisi, operatör kullanılarak verilen katma değerli bir servistir. Gerek servisin sunuluş biçimi, gerekse de kullanılan altyapı, telefon hizmetlerinden tamamen farklıdır. Bu nedenle, normal bir telefon arama hizmetiyle birebir karşılaştırılması doğru değildir. Ayrıca, dünyanın bütün ülkelerinde operatörler aracılığıyla verilen bu tür servis hizmetleri, bilinen telefon arama hizmetlerine göre daha pahalıdır" denildi.

GSM'CİLERİN TARİFESİ:

GSM operatörü şirketlerden Turkcell ve Telsim'in bilinmeyen numaralar servisine uyguladığı tarifelere de değinilen açıklamada, "Turkcell, kendi şebekesine ait bilinmeyen numaralar servisine 65 yeni kuruşluk tarife uygularken, bu ücret Telsim için 72 yeni kuruştur. Tüm bunlar göz önüne alındığında, yayınlanan haberden bu servise ait tarifenin sanki sadece Türk Telekom'da çok pahalıymış gibi sonuç ortaya çıkıyor. Ayrıca, Türk Telekom Siemens Business Services (SBS) firmasıyla yaptığı işbirliği sonucunda bilgi verme süresini eski sisteme göre çok kısaltmış bulunmaktadır.

Türk Telekom, eskiden arandığında bulunmayan ya da uzun süreli beklemelerle servis verilen 118 Bilinmeyen numaralar hizmeti, kullanılan altyapının tamamen yenilenmesiyle, bugün hem çok hızlı hem de çok daha kaliteli bir şekilde verilmektedir" denildi.

Hangi ülkede 118'in dakikası kaç YKr?

Ülke ABD'yle Bilinmeyen yapılan numaralarla görüşme görüşme

İngiltere 32 108

Almanya 18 36

İspanya 21 63

İtalya 27 63

Türkiye 24 54

İngiltere ve Almanya için her dakika başına ayrıca ücret ödenmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber