Grip belirtisi görülenler sağlık kuruluşuna başvurmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2009 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, grip belirtisi gösteren vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini söyledi.

Seracettin Çom, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, olası bir domuz gribi salgınına karşı okullarda topyekun bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Türkiye genelindeki 15 milyon öğrenci ve ailelerine ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Çom, "Temel amacımız, 'Normal girip nedir? Domuz gribi nedir? Aralarındaki fark nedir? Hastalıktan nasıl korunabilir? Salgın çıktığında nasıl hareket edilmesi gerekir?' gibi konularda, tüm öğrencileri bilgilendirmek." diye konuştu.

Anne babalara, bilgilendirme tarzında mektup gönderileceğini kaydeden Çom, cezaevi, yaşlı bakım merkezi, kreş, öğrenci yurtları gibi toplu yaşanılan diğer yerlerde de gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını dile getirdi.

Olası bir salgına karşı vatandaşları bilgilendirmek için bilboardların kullanılacağını, yurda giriş ve çıkışlarda pasaportların içine domuz gribi ile ilgili İngilizce-Türkçe bilgilendirme notları konulacağını aktaran Çom, sağlının kademe ve derecesine göre alınacak önlemlerin de çeşitlendirileceğini aktardı.

Çom, bu kapsamda faturalara bilgi notlarından, otobüslere domuz gribi konusunda reklam vermeye kadar pek çok farklı yola başvurulabileceğini açıkladı.

Vatandaşlara bir de uyarıda bulunan Çom, "Bir süre sonra, salgının derecesine göre tedbirlerin şekli de değiştirilebilir. Ama şu an için, hastalanan kişiler, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı. Gelemeyen durumda olanlar varsa, 112'yi arayacak, biz gideceğiz." dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 1 Ekim tarihi itibariyle Türkiye'de 2009 yılında 154'ü yerli olmak üzere vaka sayısı 460'a ulaştı. Halen 8 vaka takip ediliyor. Tüm vakaların genel durumları iyi. Kişilerin temas ettikleri de tespit edilerek takip altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber