Hava sıcaklığı düşecek - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzeyi, Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Niğde, Aksaray çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz bölgesinde, öğle saatlerinden sonra orta kuvvette olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik) ile sabah saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Doğusu parçalı bulutlu, Kütahya çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: İç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş ile Adana ve Mersin'in kuzey ilçeleri); gece saatlerinde Doğu Akdeniz kıyıları (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, Eskişehir çevreleri ve öğle saatlerinden sonra Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Karaman, Konya, Niğde, Aksaray ile hafif olmak üzere Ankara, Kırıkkale ve Yozgat, gece saatlerinde Sivas çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren orta kuvvette olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Amasya ve Çorum, akşam saatlerinde Samsun çevreleri, gece bölge geneli kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber