O kaymakam fuhuş ve uyuşturucudan ifade veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2009 14:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adı ''sulu ve dansöslü veda partisi'' ile gündeme gelen eski Sivaslı Kaymakamı S.Y ile birlikte 6 kamu görevlisin fuhuş ve uyuşuturucu çetesi ile bağlantılı oldukları iddiasıyla ifade vermek için adliyeye getirildi. Kaymakamın teknik takibe takıldığı öğrenildi. İşte iddialar...Uşak'ın Sivaslı ilçesinde düzenlenen fuhuş ve uyuşturucu operasyonunda göz altına alınan 11 zanlı İzmir Adliyesi'ne sevk edilirken, aralarında ''sulu veda partisi'' ile gündeme gelen eski Sivaslı Kaymakamı S.Y'nin de bulunduğu 6 kamu görevlisinin, operasyon kapsamında ifade vermek üzere savcılığa geldikleri bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Sivaslı ilçesi Evrenli mevkisinde bir eğlence yerine polis ekiplerinin geçen cuma sabahı düzenlediği fuhuş ve uyuşturucu operasyonunda göz altına alınan 11 zanlı, bu sabah geniş güvenlik tedbirleri altında İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Suç örgütü kurmak, örgüte yardım ve yataklık, uyuşturucu ticareti yapmak, fuhuşa yardım suçlamalarından, çete elebaşı olduğu iddia edilen eğlence yeri sahibi Y.S. ile oğlu Ü.S, H.K, C.D, Y.A, H.T, A.A, N.D, H.K, M.G, Y.Z. İzmir'de Savcılığa gönderildi.

Operasyonun yaklaşık bir yıl süren teknik takip sonucu düzenlendiği, operasyon kapsamında telefon dinlemelerine takılan, Sivaslı Kaymakamlığı görevinden Urfa Vali Yardımcılığı görevine getirilen S.Y, Sivaslı eski İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden Kars Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan M.H.Ö, Sivaslı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.A.B, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.K. ile Uşak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Yüzbaşı H.B, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Ç.Y'nin operasyon kapsamında İzmir'deki özel yetkili Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermek üzere İzmir'de hazır bulundukları öğrenildi.

11 zanlı ile 6 kamu kamu görevlisinin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçen ağustos ayında Erzurum'un Oltu ilçesine tayini çıkan eski Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım için ilçedeki bir eğlence yerinde gece düzenlenmiş, geceye katılan davetlilerle havuzda eğlenen kaymakam hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmış, soruşturmanın ardından S.Y, Urfa Vali Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber