Başbakanlık'tan profesöre 'teşekkürler ve güle'

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, Azınlık Raporu ile büyük tartışmalar yaratan profesere 'teşekkürler ve güle güle' dedi

Açıkladığı 'Azınlık Raporu' ile büyük tartışmalara neden olan Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun 3 yıllık görev süresi 5 Şubat günü doluyor.

Başbakanlık, Kaboğlu'na bir yazı göndererek görev süresinin dolmak üzere olduğunu hatırlattı ve "İnsan hakları konusundaki birikiminiz ve deneyiminizle yapmış olduğunuz katkılara teşekkür ederiz" diyerek yollarını ayırdı.

Kaboğlu'na gönderilen yazıda, 15 Ağustos 2001 tarihinde yürürlüğe giren İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun yönetmeliğine atıfta bulunularak, kurul üyelik süresinin 3 yıl ile sınırlandığı hatırlatıldı. Yazıda, "Bu durumda 5 Şubat 2002 tarihinde başlayan İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliğiniz, 5 Şubat 2005 tarihinde sona ermektedir.

İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun çalışmalarına, insan hakları konusundaki birikiminiz ve deneyiminizle yapmış olduğunuz katkılara teşekkür eder, insan haklarının gelişmesine yönelik üstün gayretlerinizin devamını dileriz" denildi. Kaboğlu'nun kurulun ilgili yönetmeliğine göre üyelik için yeniden başvuru hakkı bulunuyor.

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber