Taksim Meydanı, savaş alanı gibi... 100'e yakın gözaltı var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları resmen açılırken, Taksim Meydanı'nda toplanan kalabalık grup protesto gösterisinde bulundu, polis gösteriyi dağıttı. Eylemcilerin civardaki esnafa taş attığı gösteride, polis biber gazı ile topluluğu dağıttı. Eyleme katılımın yoğunluğu nedeniyle, Taksim Meydanı zaman zaman trafiğe kapatıldı.

Çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, yoğun bir katılımla IMF ve Dünya Bankası'nı protestoya hazırlanıyor. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kongre vadisi yakınında toplanan kalabalık grup, attıkları sloganlarla IMF ve Dünya Bankası'nı protesto etti. Eyleme katılımın ilerleyen saatlerde daha da artması bekleniyor.

Protesto gösterileri nedeniyle Taksim Meydanı zaman zaman araç trafiğine kapatılıyor.

Taksim'de gösteri; polis havaya ateş açtı

Taksim'de IMF ve Dünya Bankası'nı protesto eden grup, toplantıları yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi'ne yürümek isteyince polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis ekipleri, havaya ateş açıyor.

Çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri ile aralarında yabancılarında bulunduğu binlerce kişi İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan IMF-Dünya Bankası Toplantıları'nı protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. Grup, trafiğe kapatılan Taksim'de bir süre eylem yaptıktan sonra Harbiye'ye doğru yürümek istedi. Gruba izin vermeyen polis, ilk olarak tazyikli su ile müdahale etti. Polis panzerlerinden sıkılan tazyikli su ile uzaklaştırılmaya çalışılan grup, direnişini sürdürünce polis bu seferde biber gazı ile müdahalesini sürdürdü. Müdahale sonrası aralarında yabancılarında bulunduğu göstericiler kaçışmaya başladı. 1 Mayıs'ı aratmayan görüntülerin yaşandığı Taksim'de göstericiler ara sokaklara doğru dağılırken, çevrede önlem alan polis ekipleri göstericilere müdahalesini sürdürüyor.

Eylemciler, ara sokaklarda çatışıyor

İstanbul'da IMF'yi protesto gösterisinde polis tarafından dağıtılan eylemciler, İstiklâl Caddesi'ne açılan ara sokaklara kaçtı. Hareket halinde bulunduğu bildirilen 35-40 kişilik protestocu grup, havadan polis helikopteri ile takip ediliyor. Grubun, yer yer polisle çatıştığı görülüyor.

Taksim'de bir polisin tabancasını göstericiler aldı

Taksim'deki gösteriler sırasında bir polis memuru, beylik tabancasını göstericilere kaptırdı. Olay, yapılan anonsla tüm ekiplere duyuruldu.

100'e yakın gözaltı var

- İstanbul'un Taksim Meydanı'nı savaş alanına çeviren polis-gösterici savaşında, 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Göstericiye vatandaştan meydan dayağı

- Taksim'deki müdahalenin ardından polis, çeşitli noktalara dağılan göstericilere müdahalede yetersiz kalınca devreye vatandaşlar girdi. Tophane tarafında toplanan gruba müdahale eden öfkeli vatandaşlar, aralarına aldıkları bir göstericiye adeta meydan dayağı attı.

Polis müdahalesinin ardından yüzleri maskeli bazı gruplar, Tophane'ye doğru kaçtı. Polis ekipleri göstericileri kovalarken, grup bir yandan da güvenlik güçlerine taş ve bilye attı. Tophane'nin alt kısımlarına doğru inen göstericiler, polisten kurtulmayı başarsa da vatandaşların hışmına uğradı. Öfkeli vatandaşlar, ellerine geçirdikleri taş ve çeşitli nesnelerle göstericilere müdahale etti. Halkın müdahalesi sırasında ilginç görüntüler yaşanırken, öfkeli vatandaşlar aralarına aldıkları bir göstericiye adeta meydan dayağı attı.

Bu sırada Tophane'ye gelen polis ekipleri, vatandaşların arasında kalan göstericiyi kurtardı. Öfkeli grubun elinden kurtulan gösterici, dayak konusunda polis ekiplerinden de nasibini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber