43 yılda 24 valiyle çalıştı, hiç izin almadı

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Valiliği'nde 43 yıldır görev yapan Özel Kalem Müdürü Ahmet Sürücü emekli oldu.

Özel Kalem Müdürü olarak 41 yıl görev yapan, bu süre içinde 24 vali ile çalışan Ahmet Sürücü (64), görev süresi içerisinde hiç izin kullanmama ve rapor almamasıyla da tanınıyor. Önceki gün düzenlenen bir törenle memuriyet hayatını noktalayan Sürücü, ''1962 yılında ilk kez Maliye Muhasebe Müdürlüğü'nde, memuriyet hayatına başladım. Görev süresince 24 valiye Özel Kalem Müdürlüğü yaptım. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, TBMM başkanlarından Necmettin Karaduman ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Saim Çotur gibi valilerle çalıştım" dedi.

Sürücü, görevi süresince mazeret izni hariç diğer günlerde tam gün mesai yaparak yasal izin ve rapor kullanmadığını belirterek, ''Sadece 1993 yılında hac için özel olarak izin aldım. Bütün valilerimizle acı ve tatlı hatıralarımız oldu. Valilik Özel Kalem Müdürlüğü, ağır yüküne rağmen, çok zevkli bir iş. Ben severek devletime hizmet ettim. Memuriyet hizmetimi, gururla ve şerefle noktalıyorum" diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, 41 yıldır Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra emekliye ayrılan Ahmet Sürücü'yü takdirnameyle ödüllendirdi. Ahmet Sürücü'yü makamında kabul eden Vali İlhan Atış, Sürücü'nün devlet memurluğu yaptığı sürece makamının hakkını verdiğini ifade ederek, ''Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber