KDV indirimi genişletilecek

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
18.01.2005 13:43 - Bu haber 246 kişi, Mynet Haber bugün 266.286 kişi tarafından okundu

Maliye Bakanlığı KDV indirimini ekonominin gidişatına göre genişletmeyi planlıyor.

İlk etapta zorunlu harcama grubunda yer alan temizlik ve şehiriçi ulaşımının da yüzde 8'lik dilime dahil edilmesi üzerinde çalışılıyor. Ayıca, gelecek yıldan itibaren temizlik ve benzin ücretlerinin de vergi iadesi kapsamına alınması gündemde yer alıyor.

Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın gelecek yıl da devam edeceğini duyurduğu KDV indiriminin boyutları da belli olmaya başladı. Yüzde 18'lik dilimde yer alan ancak zorunlu harcama grubuna giren temizlik ve şehiriçi ulaşım ücretlerinin de yüzde 8'lik dilime çekilmesi gündemde. Konu üzerinde çalışan yetkililer ekonominin genel gidişatına göre uygulamanın başlayabileceğini belirtiyor.

2005 bütçesine 400 trilyonun üzerinde bir yük oluşturan ancak karşılığı konulan KDV indirimine ek olarak vergi iadesinde de yenilikler üzerinde çalışılıyor.

Kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınmasında önemli bir fonksiyonu olan vergi iadesinde kapsamın genişletilmesi planlanıyor. Özellikle satıcıların fiş vermeme eğiliminde olması yetkilileri harekete geçirdi. Bu çerçevede, ücretlilerin KDV iadesi kapsamında olmayan temizlik ve benzin ücretlerinin de önümüzdeki yıl kapsama alınması gündeme gelebilecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber