Kamu-Sen il temsilciliği memur zamlarını AİHM'e götürüyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Kamu-Sen İl Temsilcisi Muammer Öner, daha iyi maaş ve demokratik haklar için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını söyledi.

İl Temsilcisi Öner, Hükümetin 2010 yılı için memura öngördüğü yüzde 2.5 artı 2.5'luk zammı eleştirdi. Muammer Öner, memurun bu zamla, nasıl geçineceğinin düşünülmediğini belirterek şöyle dedi:

?Zaten bu zammı gerek elektrik, gerekse diğer hizmetlere yapılan zamlarla aldılar. Sendika olarak eylem planımızı çıkardık. Eylemler konusunda KESK ile birliktelik sağladık, Memur-Sen'den de cevap bekliyoruz. Eylemlerimiz iş yavaşlatma, iş bırakma ve miting şeklinde olacak. Ayrıca, destek için siyasi parti temsilcilerine ziyaretlerde bulunacağız. Bu eylemlerimizde sadece memurların haklarını değil, emekli ve dar gelirlinin haklarını da dile getireceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağız ve Başbakan'a açlıktan, yoksulluktan kurtulmanın yollarını soracağız. Sendika olarak ilk defa demokratik haklarımızı aramak için AİHM'ye başvuracağız. Daha iyi bir maaş ve demokratik haklarımız için AİHM'ye gideceğiz. Bugüne kadar sendika olarak hakkımızı dışarıda aramayı hiç düşünmedik. Fakat bizi öyle noktaya getirdiler ki; mecburen hakkımızı dışarıda aramak zorunda kalıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber