SGK, yol kenarında kupürü kesilmiş ilaçları incelemeye aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 14:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü, kupürleri kesilmiş ve son kullanma tarihleri geçmemiş ilaç bulunduğu haberleri üzerine soruşturma başlattı. 30 Eylül 2009 tarihinde Antalya - Elmalı karayolunda kullanılmamış, kupürleri kesilmiş ve son kullanma tarihleri geçmemiş onlarca ilaç bulunduğu haberleri çıkmıştı.

İl Müdürü Selim Erol, düzenlediği basın toplantısında, olayın soruşturulması için denetim elemanlarının görevlendirildiğini, konuyla ilgili çapraz sorgulama yapacaklarını bildirdi. Erol, "Bulunan ilaçların hangi eczane ve ilaç dağıtıcısı tarafından kupürlerinin kesildiği, bu ilaçların herhangi bir sigortalı veya emekli karnesine yazılıp yazılmadığı, bu ilaçlara ait fatura düzenlenip düzenlenmediği, eğer fatura düzenlenmiş ise kurumumuz tarafından ödenip ödenmediği hususlarında araştırmalara başlanılmıştır." dedi.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak, bulunan ilaçların envanterlerini istediklerini kaydeden Erol, Antalya Eczacılar Odası ile de görüşerek konunun bir an önce aydınlatılması için çalışmalara başlandığını bildirdi. "Denetim elemanlarınca yapılan araştırma ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelecek olan envantere istinaden, yol kenarında bulunan ilaçlara ait tüm bilgiler aydınlatılacak ve bu konuya müdahil olanlar hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılıp gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır." açıklamasında bulunan Erol, kupürler konusunda vatandaşları da uyardı.

Bulunan kupürlerin, SGK'ya fatura edilebilmesi için her şeyden önce bu ilaçlara ait bir reçetenin tanzim edilmesi gerektiğine işaret eden Erol, şöyle devam etti: "Bu reçetelerin de bir sigortalı veya hak sahibine tanzim edilmesi lazım. Bu sahtecilik olayı kurumumuza fatura edilecek. Sahtecilik yapan kişilerin de cezalandırılması için gerekli suç duyurusunda bulunacağız. Hem ülke menfaati hem de bu sahteciliğin önlenmesi açısından tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

"DOKTORA GİTMEDEN İLAÇ TEMİN ETME YOLUNA GİTMEYİN"

SGK İl Müdürü Selim Erol, eylülde başlattıkları eczane denetimlerinin de 12 ay boyunca devam edeceğini aktardı. Bu denetimlerde, halkın sağlığı ve kurumun politikaları doğrultusunda süresi dolan ilaçların kontrolünü yaptıklarını belirten Erol, eczanelerle sahte kupür düzenlenip düzenlenmediği ile ilgili ciddi araştırma yaptıklarını vurguladı. Erol, vatandaşları, doktora gitmeden ilaç temin etme yoluna gitmemeleri konusunda da uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber